Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izsludina noteikumu projektu par politikas pētījumu un politikas ietekmes izvērtējumu veikšanu

Valsts kanceleja
17.04.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 17.aprīlī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valsts kancelejas izstrādāto noteikumu projektu par darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma apakšaktivitāti „Politikas pētījumu veikšana”.

Apakšaktivitātes mērķis ir uzlabot politikas plānošanu un politikas ieviešanu, balstot to uz politikas pētījumu un politikas ietekmes novērtējuma rezultātiem. Kā prioritāri atbalstāmās politikas jomas šajā apakšaktivitātē ir noteiktas budžeta un finanšu politika, industrijas un pakalpojumu politika, uzņēmējdarbības politika, reģionālā politika, publiskās pārvaldes politika, augstākās izglītības un inovāciju politika, tieslietu politika un sociālā politika.

Apakšaktivitātes mērķa grupa ir valsts tiešās pārvaldes iestādes un plānošanas reģioni.

Noteikumu projekts nosaka apakšaktivitātes īstenošanas kārtību, prasības projektu iesniedzējiem un iesaistīto institūciju funkcijas un kompetenci. Būtiskākā noteikumu projekta sastāvdaļa – projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji ir izstrādāti, ņemot vērā 2006. un 2007.gadā organizēto sabiedrisko apspriežu laikā izteiktos valsts iestāžu, pašvaldību, sociālo partneru un nevalstisko organizāciju priekšlikumus.

Apakšaktivitātes īstenošanas laikā no 2008. līdz 2013.gadam politikas pētījumu un politikas ietekmes veikšanai ir plānoti 3 000 000 latu, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums – 2 550 000 latu.

Noteikumu projekti ir pieejami Ministru kabineta interneta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/vsssanaksmes/izsludinato-projektu-tabula/.

Ieteikumus, kā arī jautājumus par noteikumu projektiem aicinām sūtīt uz e-pastu: essd@mk.gov.lv līdz 2008.gada 28.aprīlim.

Plašāka informācija par Eiropas Sociālā fonda programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” apakšaktivitātēm ir pieejama Ministru kabineta interneta mājas lapas sadaļā „ES struktūrfondi”:http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/parmums/administrativas-kapacitates-stiprinasana/

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu