Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Azerbaidžānas ārlietu ministru

Valsts kanceleja
23.04.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 23.aprīlī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Azerbaidžānas ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu (Elmar Maharram oglu Mammadyarov).

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Azerbaidžānas divpusējo attiecību aktuālos jautājumus, ekonomisko sadarbību un starptautiskās politikas aktualitātes. Sarunu gaitā amatpersonas īpašu uzmanību veltīja enerģētikas jautājumiem, tai skaitā enerģētikas jautājumiem pasaules un reģionālā kontekstā, tika pārrunāti enerģētikas resursu alternatīvie risinājumi, iespējas veicināt drošu un stabilu enerģētisko partnerību un enerģētikas jautājumu ietekme uz pasaules ekonomiskajiem un politiskajiem procesiem. Starptautisko ekonomisko procesu un enerģētikas risinājumu kontekstā tika pārrunāta un salīdzināta abu valstu sadarbības pieredze ar Krieviju.

Ministru prezidents apstiprināja Latvijas vēlmi vecināt divpusējo ekonomisko sadarbību Latvijai prioritārās tautsaimniecības nozarēs, kā arī tika pārrunāta situācija banku un finanšu sektorā Latvijā un iespējas sadarboties ar Azerbaidžānu finanšu jomā.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs pauda Azerbaidžānas ieinteresētību izmantot Latvijas ostu infrastruktūru Azerbaidžānas kravu un konteineru pārvadājumiem, kā arī sadarbību izglītības jomā. Sarunas noslēgumā Azerbaidžānas ārlietu ministrs ielūdza Ministru prezidentu apmeklēt Azerbaidžānu.


Ilze Greiškalna
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.6-7082912 / 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu