Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Ivars Godmanis ar Kirgizstānas Republikas premjerministru Igoru Čudinovu parakstīja starpvaldību līgumus un pārrunāja ekonomisko sadarbību

Valsts kanceleja
22.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22.maijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Kirgizstānas Republikas premjerministru Igoru Čudinovu (Игорь Витальевич Чудинов). Tikšanās laikā valdību vadītāji parakstīja starpvaldību līgumus, kas nostiprina Latvijas un Kirgizstānas ekonomisko sadarbību. I. Godmanis un I. Čudinovs pārrunāja arī ekonomiskās sadarbības virzienus nākotnē.

Ministru prezidents I. Godmanis un Kirgizstānas premjerministrs I. Čudinovs tikšanās laikā parakstīja ieguldījumu veicināšanas aizsardzības līgumu, kā arī parafēja starpvaldību līgumu par gaisa satiksmi. Darbu pie šī līguma vēl turpinās starpvaldību komisija. I. Godmanis arī informēja, ka, sākot ar 2009. gada 1. janvāri, abpusēji tiks piemērots līgums par dubultu neaplikšanu ar ienākuma nodokli. Sagatavošanās procesā šobrīd ir arī līgums par abu valstu sadarbību cīņā ar terorismu un narkotisko vielu apkarošanu.

Ministru prezidents I. Godmanis atzina, ka „Latvijas un Kirgizstānas praktiskā ekonomiskā sadarbība šobrīd ir neliela, taču tai ir augsts attīstības potenciāls.” Kā būtiskākās jomas I. Godmanis atzīmēja savstarpējo tirdzniecību, tūrismu, kā arī sadarbību ūdenssaimniecības attīstības jomā.

Abas puses uzsvēra, ka būtisks priekšnoteikums ciešākai sadarbībai ir tiešo lidojumu izveidošana no Rīgas uz Biškeku, nodrošinot iespēju Kirgizstānas iedzīvotājiem caur Rīgas lidostu doties uz citām Eiropas valstīm.

Kirgizstānas premjerministrs uzsvēra, ka abu valstu attiecībās valda savstarpējā uzticība un skatījums uz nākotnes sadarbības iespējām ir līdzīgs. I. Čudinovs arī pauda gandarījumu par ievērojamo tirdzniecības pieaugumu ar Latviju, kā arī aicināja Latvijas uzņēmējus iesaistīties Kirgizstānas tūrisma jomas attīstībā. Kirgizstānas premjerministrs kā nozīmīgu sadarbības ietvaru atzīmēja arī Eiropas Savienības programmas sadarbībai ar Centrālās un Austrumāzijas valstīm.

Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Kirgizstānas biznesa foruma darbu un bija vienisprātis, ka šī tikšanās būtiski veicinās sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem.

Kirgizstānas premjerministrs Latvijā viesojās darba vizītē. Vizītes ietvaros paredzēta tikšanās arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742 E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu