Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Jauni Ministru kabineta noteikumi vēl divām Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētajām aktivitātēm

Valsts kanceleja
02.06.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 2.jūnijā Ministru kabinets apstiprināja divus Ministru kabineta noteikumus (turpmāk – noteikumi), kas nosaka īstenošanas kārtību divām Eiropas Sociālā fonda (turpmāk – ESF) aktivitātēm - kvalitātes vadības sistēmas izveide un ieviešana un sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšana, tādējādi dodot iespēju drīzumā uzsākt projektu atlasi.

Pirmie noteikumi nosaka projektu izstrādes un atbalsta saņemšanas nosacījumus ESF apakšaktivitātei „Kvalitātes vadības sistēmas izveide un ieviešana”. Tās mērķis ir paaugstināt publiskā pārvaldes institūciju darbības un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Šīs aktivitātes ietvaros projektus varēs iesniegt valsts tiešās pārvaldes iestādes, tiesas, institūcijas, kam deleģēti atsevišķi valsts varas uzdevumi, plānošanas reģioni un novadu pašvaldības. Plānots, ka līdz 2013. gadam atbalstu saņems 98 institūcijas un pārvaldes iestāžu skaits, kurās ieviesta kvalitātes vadības sistēma, pieaugs par 25 procentiem. Kopumā Latvijai pieejamais finansējums šai aktivitātei ir 2 248 973 latu, tai skaitā ESF līdzfinansējums 1 911 627 latu.

Otrie noteikumi paredz vērtēšanas kritērijus projektiem aktivitātē „Sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšana”. Iesniedzot projektus šajā aktivitātē, sociālie partneri – Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība – varēs izveidot un attīstīt reģionālās struktūras un veikt savu biedru apmācību. Tādējādi paredzēts veicināt sociālo partneru kompetenci tiem deleģētajos jautājumos – piemēram, savu interešu pārstāvībā nacionālajās un Eiropas Savienības struktūrās. Šai aktivitātei pieejamais finansējums ir 2 259 310 latu, tai skaitā ESF finansējums ir 1 920 414 latu.

Projektu vērtēšanu nodrošinās Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta izveidotā vērtēšanas komisija, kas var pieaicināt arī ekspertus. Par abos noteikumos iekļautajiem projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijiem to izstrādes laikā notika sabiedriskā apspriešana, kurā aktīvi piedalījās vairāk kā 30 nevalstisko organizāciju un sociālo partneru pārstāvji. Ar noteikumiem var iepazīties Valsts kancelejas mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā „Struktūrfondi”.

Papildu informācija: 2007. – 2013.gada plānošanas periodā Valsts kanceleja ir noteikta par vienu no atbildīgajām iestādēm ESF administrēšanā, kura piedalās plānošanas dokumentu izstrādē, izstrādā normatīvo aktu projektus un projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, plāno pasākuma „Labāka regulējuma politika” un „Cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana” finansējumu un veic šo pasākumu uzraudzības funkcijas. Kopumā Valsts kancelejai jāizstrādā deviņi noteikumu projekti labākas regulējuma politikas un cilvēkresursu attīstības jomā, no kuriem valdībā apstiprināti jau pieci noteikumi.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu