Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Krievijas Federācijas valdības pirmo vicepremjeru pārrunā valstu sadarbību

Valsts kanceleja
04.06.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien 4.jūnijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Krievijas Federācijas valdības pirmo vicepremjeru Igoru Šuvalovu (Igor Shuvalov). I. Šuvalovs Latvijā viesojas kā Krievijas delegācijas vadītājs Baltijas Jūras valstu padomes samitā.

Ministru prezidents sarunas laikā uzsvēra, ka nepieciešams turpināt darbu pie divpusējo līgumu ratifikācijas procesa pabeigšanas, kā prioritāros atzīmējot līgumus par dubultu neaplikšanu ar ienākuma nodokli, sadarbību tūrisma jomā un cīņu ar organizēto noziedzību. I. Godmanis arī akcentēja nepieciešamību meklēt risinājumus Latvijas un Krievijas robežu caurlaidības spējas palielināšanai. Tāpat Ministru prezidents aicināja Krieviju izmantot Latvijas tranzīta potenciālu.

Igors Šuvalovs izrādīja ieinteresētību tālākā attiecību attīstībā ar Latviju. Puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Krievijas Starpvaldību komitejas darbu un vienojās par nepieciešamību aktīvi turpināt šīs komisijas darbu.

Sarunas laikā notika viedokļu apmaiņa par atsevišķiem enerģētikas jautājumiem, tai skaitā par enerģētikas infrastruktūras attīstību, īpaši elektroenerģijas jomā. Amatpersonas pārrunāja arī jautājumu par Krievijas iestāšanās Pasaules Tirdzniecības organizācijā sarunu gaitu.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu