Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Veikti grozījumi noteikumos par ierēdņu, darbinieku un amatpersonu darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju

Valsts kanceleja
17.06.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

17.jūnijā, Ministru kabinets akceptēja noteikumus „Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.995 „Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju””.

Grozījumi nosaka mēnešalgu grupas amatu saimes „25. Konsultēšana” jaunizveidotajiem līmeņiem atbilstoši veiktajiem grozījumiem Ministru kabineta 2005.gada 3.maija noteikumos Nr.310 „Noteikumi par amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts tiešās pārvaldes iestādēs”. Minētās amatu saimes amatiem, kuru pienākumos ir veikt Ministru kabineta locekļa padomnieka vai konsultanta pienākumus noteiktā nozarē, kas dalās vairākās apakšnozarēs vai politikas jomās, un konsultēt īpaši sarežģītos jautājumos, dziļi pārzinot vienu vai vairākas apakšnozares, ir noteikta 13.mēnešalgu grupa. Ministru prezidenta biroja vadītāja amatam ir noteikta 15.mēnešalgu grupa.

Grozījumi nosaka kvalifikācijas pakāpju noteikšanas kārtību Ministru kabineta locekļa konsultatīvajām amatpersonām un precizē, kādos gadījumos ierēdnis, darbinieks un amatpersona var saņemt piemaksu par prombūtnē esoša, ierēdņa, darbinieka vai vakanta amata (darba) pienākumu pildīšanu papildus tiešajiem amata (darba) pienākumiem.

Ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, noteikumu projekts paredz 2009.gadā ierobežot kopējo mēnešalgas, piemaksu un vadības līguma summas apmēru, kādu ierēdnim, darbiniekam un amatpersonai var noteikt mēnesī.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.:67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu