Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru kabineta sēdē diskutēs par dienesta automobiļu nomu

Valsts kanceleja
04.07.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

8.jūlija Ministru kabineta sēdes darba kārtībā ir iekļauts jautājums par dienesta transportlīdzekļu nomu 2008.gadā, lai diskutētu par dienesta auto skaita un nomas izmaksu samazināšanu.

Ņemot vērā Ministru kabinetā pieņemto lēmumu par valsts iestāžu budžeta izdevumu samazināšanu no vienas puses, bet auto nomas izmaksu un nepieciešamo auto skaita pieaugumu no otras puses, Valsts kanceleja ir sagatavojusi priekšlikumus dienesta auto skaita un nomas izmaksu samazināšanai.

Ministru kabineta protokollēmuma projekts paredz, ka 2008.gadā dienesta transportlīdzekļu nomu valsts iestādes varēs uzsākt, pirmkārt, ja, nomātajam dienesta transportlīdzeklim šogad beidzas nomas līguma termiņš un, otrkārt, ja automobiļiem būs operatīvā transportlīdzekļa statuss vai to ir plānots pārbūvēt speciālām vajadzībām.

Projekts paredz, ka valsts iestādēm būs jāpārskata un jāsamazina 2008.gadā nomāt plānoto automašīnu skaitu un jāiesniedz precizēto informāciju un pamatojumu automašīnu nepieciešamībai līdz 2008.gada 14.jūlijam.

Šogad valsts iestādes ir pieprasījušas 688 transportlīdzekļus, kas ir par 139 automašīnām vairāk kā 2007.gadā. Lielākā daļa automašīnu ir specializētais transports, piemēram, Valsts ieņēmuma dienesta un to reģionālo nodaļu, Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts mežu dienesta, Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības, Valsts darba inspekcijas u.c. vajadzībām.

Projekts paredz grozīt Ministru kabineta rīkojumu „Par dienesta vieglo automobiļu nomu” un Ministru kabineta noteikumus „Dienesta transportlīdzekļu nomas konkursa komisijas nolikums”, lai precizētu automobiļu cenas limitus un citas pretrunīgas normas, kā arī pārskatītu Valsts kancelejas lomu konkursa komisijā, vairāk iesaistot profesionāļus.

Ir notikuši jau pieci centralizētie auto nomas (operatīvā līzinga) konkursi. Konkursā paredzēts nodrošināt ar automobiļiem tās iestādes, kurām attiecīgajā gadā ir beigušies noslēgtie nomas līgumi, kā arī iestādēs, kuras automašīnas bija iegādājušās pirms centralizētās auto līzinga sistēmas ieviešanas 2003.gadā. Konkursa nolikums ir sagatavots atbilstoši valsts iestāžu vajadzībām un ieteikumiem, kurus konkursa komisija ir izskatījusi un izvērtējusi nolikuma tapšanas gaitā.

Visus pieteikumus vērtēs Dienesta transportlīdzekļu nomas konkursa komisija. Komisijas priekšsēdētāja ir Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Tāpat komisijā ietilpst pārstāvji no Finanšu, Zemkopības, Vides un Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Autotransporta direkcijas, Rīgas Tehniskās universitātes.

 

Laine Kučinska
Vadītāja vietniece
7082905/29457329
E-pasts: laine.kucinska@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu