Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Nosaka kārtību kādā iegādājās vai nomā dienesta vieglos automobiļus

Valsts kanceleja
04.08.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Pirmdien, 4.augustā Ministru kabineta sēdē akceptēja instrukciju „Dienesta vieglo automobiļu iegādes un nomas kārtība”, kura paredz, ka turpmāk ar valsts iestāžu dienesta transportlīdzekļu nomu saistītie jautājumi netiek risināti centralizēti un minētā funkcija tiek nodota ministrijām (sekretariātiem), kuri savu resoru ietvaros centralizēti veic iepirkumu par dienesta transportlīdzekļu nomu.

Minētajā instrukcijā paredzēto pasākumu īstenošanai nav nepieciešams papildu valsts budžeta finansējums, jo dienesta vieglo automobiļu iegāde vai noma tiks nodrošināta valsts iestādēm piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros.

Instrukcijā ir ietverta tabula, kas paredz dienesta vieglo automobiļu maksimālās nomas maksas mēnesī noteiktām valsts amatpersonu kategorijām.

Valsts pārvaldes iestādes savu funkciju veikšanai nomā automobiļus no tām uzņēmējsabiedrībām (komercsabiedrībām), kuras ir uzvarējušas attiecīgās ministrijas vai īpašu uzdevumu ministru sekretariāta rīkotajā centralizētajā iepirkumā par automobiļu nomu. Valsts iestādes, kuras neatrodas ministrijas vai īpašu uzdevumu ministru sekretariāta padotībā, iepirkumus par automobiļu nomu veic patstāvīgi.

Ar attiecīgā Ministru kabineta locekļa rakstisku atļauju valsts pārvaldes iestāde var patstāvīgi organizēt iepirkuma procedūru.

Automobiļus, kuriem paredzēts piešķirt operatīvā transportlīdzekļa statusu vai kurus paredzēts pārbūvēt atbilstoši speciālām vajadzībām, valsts iestādes iegādājas vai nomā saskaņā ar attiecīgā Ministru kabineta locekļa noteikto kārtību.

Diplomātisko un konsulāro funkciju veikšanai nepieciešamo automobiļu iegādes vai nomas kārtību nosaka ārlietu ministrs.

Specializēto atašeju, nozaru ministriju un īpašu uzdevumu ministra sekretariāta pārstāvju funkciju veikšanai ārvalstīs nepieciešamo automobiļu iegādes vai nomas kārtību nosaka attiecīgais ministrs.

Par spēku zaudējušu atzīts Ministru kabineta 2003.gada 23.aprīļa rīkojums Nr. 233 „Par dienesta vieglo automobiļu nomu”, kā arī Ministru kabineta 2003.gada 22.aprīļa noteikumi Nr.195 „Dienesta transportlīdzekļu nomas konkursa komisijas nolikums”.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.: 67082922, 29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu