Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents pārrunā būtiskākās pašvaldību aktualitātes ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

Valsts kanceleja
17.09.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

17.septembrī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidentu, Rīgas domes priekšsēdētāju Jāni Birku un lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem, lai pārrunātu būtiskākās pašvaldību aktualitātes, jo īpaši lielu uzmanību pievēršot jautājumam par palīdzību maznodrošinātajiem saistībā ar siltumenerģijas tarifu kāpumu gaidāmajā apkures sezonā.

Pārrunājot plānoto palīdzību maznodrošinātajiem, Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji izklāstīja situāciju par esošo pabalstu sistēmu pašvaldībās un to procentuālo sadalījumu.

Ministru prezidents I.Godmanis norādīja: „Būs jāpārstrukturē pašvaldību budžetu sociālo pabalstu struktūra, par labu garantētajam iztikas minimuma pabalstam (GMI) un dzīvokļa pabalstam, jo arī paredzamās izmaiņas likumdošanā plāno noteikt šos pabalsta veidus kā prioritārus.”

Sarunas laikā tika apspriests jautājumus par iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalījumu 2009.gadā, kā arī par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem.

Tiekoties ar pašvaldību domju vadītājiem tika pārrunāts jautājums par esošo situāciju daudzdzīvokļu māju un sabiedrisko ēku energoefektivitātes paaugstināšanā. Sarunas laikā pārrunāja iespējamos risinājumus, kā varētu palielināt finansējumu, izmantojot dažādus ES fondus un sniedzot lielāku atbalstu pašvaldībām, kas ļautu būtiski samazināt siltumenerģijas patēriņu un līdz ar to arī iedzīvotāju izdevumus par siltumu.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.: 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu