Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Liela sabiedrības interese par Valsts pārvaldes atvērto durvju dienu

Valsts kanceleja
19.09.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 19.septembrī, Valsts pārvaldes atvērto durvju dienā „Apciemo ierēdni!” institūcijas apmeklēja vairāk nekā 9 000 iedzīvotājus gan Rīgā, gan citās pilsētās.

Ministru kabineta pirmie apmeklētāji - Veselavas pamatskolas un Rīgas Anniņmuižas vidusskolas skolnieki piedalījās valsts pārvaldes atvērto durvju dienas atklāšanā. Tajā Ministru prezidents Ivars Godmanis apmeklētājiem un valsts pārvaldes darbiniekiem novēlēja gūt abpusēju ieguvumu - iedzīvotājiem iegūstot jaunas zināšanas un priekšstatu par valsts pārvaldes darbību un valsts pārvaldes darbiniekiem iespējas stiprināt saikni ar sabiedrību. Visas dienas garumā apmeklētāji iejutās premjera un ministru lomās, sēžot valdības locekļu vietās, aplūkojot jaunatklāto Valsts kancelejas 90 gadu jubilejas izstāžu ekspozīciju un fotografējoties pie Ministru prezidenta karoga.

Izglītības un zinātnes ministrijā apmeklētāji apskatīja 1930.–to gadu atzīmju liecības, vecās skolas grāmatas un burtnīcas, kā arī skolas tērpus un skolas somas. Izstāde ir īpaši veidota valsts pārvaldes atvēru durvju dienai un eksponāti ir ministrijas darbinieku gādāti.

Pamatskolas „Rīdze” skolotāja Laila Jēkabsone ar skolēniem apmeklēja Labklājības ministriju un dalījās iespaidos par redzēto un motivāciju apmeklēt iestādes. L.Jēkabsone stāstīja, ka skolā māca sociālās zinības un vislabākā iespējā apgūt šo vielu, ir tieši apmeklēt institūcijas. Noderīgu informāciju 9.klases skolēni ieguva LM darba departamentā, kur stāstīja par dažādām profesijām un darba izvēles perspektīvām.

Veselības ministrijā Sabiedrības veselības aģentūra stāstīja par veselīgu dzīvesveidu, dalīja veselīga uztura piramīdas. Bija arī iespēja noteikt sava ķermeņa masas indeksu un izmērīt oglekļa monoksīda līmeni (CO) - tā ir toksiska gāze, viena no tabakas dūmu bīstamākajām sastāvdaļām. Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra interesentiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, izsniedza Eiropas veselības apdrošināšanas kartes (EVAK), kas ir visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī Norvēģijai, Islandei, Lihtenšteinai un Šveicei kopīgs dokuments.

Bērnu un ģimenes lietu ministrijā skolēni un pedagogi skatījās videofilmas par tipiskākajām konflikta situācijām skolās un pēc tam darba grupās psihologa vadībā pārrunāja konfliktu risināšanas iespējas. Ar ministrijas speciālistiem tikās arī sociālie pedagogi.

Eiropas Savienības informācijas aģentūrā gan bērni, gan pieaugušie ar prieku demonstrēja savas zināšanas viktorīnā, mācījās sasveicināties dažādās ES valstu valodās, kā arī pauda savu māksliniecisko redzējumu, gleznojot ES mājas karogu.

Vides ministrijas apmeklētājiem bija iespēja tikties ar vides ministru Raimondu Vējoni un piedalīties konkursā par vides aizsardzības jautājumiem.

Valsts pārvaldes atvērto durvju dienu organizē Valsts kanceleja sadarbībā citām valsts pārvaldes iestādēm un pasākuma mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar valsts pārvaldes iestāžu darbu un veicināt sabiedrības līdzdalību valsts pārvaldes procesos.

Valsts pārvaldes atvērto durvju diena notiek Latvijas 90.gadadienas jubilejas pasākumu ietvaros. Pasākuma informatīvais atbalstītājs ir interneta portāls DELFI.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu