Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Apstiprina Ministru kabineta noteikumus par ESF aktivitāti „Politikas pētījumu veikšana”

Valsts kanceleja
07.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Otrdien, 7.oktobrī Ministru kabinets apstiprināja Valsts kancelejas izstrādātos Ministru kabineta noteikumus, kas nosaka īstenošanas kārtību Eiropas Sociālā fonda (ESF) aktivitātei „Politikas pētījumu veikšana”. Šīs struktūrfondu aktivitātes mērķis ir nodrošināt, lai politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu izstrāde valstī tiktu balstīta uz labākiem pierādījumiem. Tādējādi līdz 2013. gadam plānots veikt 59 valsts un reģionālā līmeņa problēmu risināšanai nozīmīgus starpnozaru pētījumus.

Plānots, ka mēnesi pēc šo noteikumu stāšanās spēkā Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinās atklātu projektu iesniegumu konkursu, kurā projektus varēs pieteikt nozaru ministrijas, īpašu uzdevumu ministru sekretariāti, Valsts kanceleja un plānošanas reģioni. Aktivitātes ietvaros tiks finansēta tikai tādu pētījumu veikšana, kuru rezultātus projekta iesniedzējs paredz izmantot politikas plānošanas un ietekmes izvērtēšanas sistēmas pilnveidošanā, konkrētas rīcībpolitikas, politikas plānošanas dokumenta, normatīvā akta izstrādē vai pilnveidošanā.

Ministru kabineta noteikumi „Politikas pētījumu veikšana” ir pieejami Ministru kabineta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=30338252

Papildu informācija: 2007. – 2013. gada struktūrfondu plānošanas periodā Valsts kanceleja ir noteikta par vienu no atbildīgajām iestādēm. Tā izstrādā normatīvo aktu projektus un projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, plāno pasākuma „Labāka regulējuma politika” un „Cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana” finansējumu un veic šo pasākumu uzraudzības funkcijas. Kopumā Valsts kancelejai jāizstrādā deviņi noteikumu projekti, no kuriem valdībā apstiprināti jau seši noteikumi.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu