Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Lietuvas valdības vadītāju un Latvijas uzņēmējiem Lietuvā

Valsts kanceleja
10.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 10.oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Lietuvas premjerministru Ģediminu Ķirķilu (Gediminas Kirkilas). Tikšanās laikā abu valstu valdību vadītāji pārrunāja jautājumus, kas skar Ignalīnas atomelektrostacijas slēgšanu, elektroenerģijas kabeļu starpsavienojumus starp Zviedriju un Baltiju, kā arī Lietuvas aviokompānijas „flyLAL” tiesvedību pret Latvijas nacionālo aviokompāniju „airBaltic” un lidostu Rīga.

Jautājumā par Ignalīnas atomelektrostacijas slēgšanu Ministru prezidents I. Godmanis izteica atbalstu Lietuvas valdības pozīcijai sarunās ar Eiropas Komisiju „modificēt” atomelektrostacijas slēgšanas procesu. Starpsavienojumu starp Zviedriju un Baltiju jautājumā premjers pauda pozīciju, ka tas ir daudzpakāpju risinājums, kura ietvaros ir nepieciešamas izveidot vienotu Baltijas enerģētikas tirgu, izstrādāt iespējamo pievienošanās variantu eksistējošajam Skandināvijas tirgum un piedāvāt Zviedrijai kopīgu Baltijas valstu lēmumu.

„airBaltic” jautājumā Ministru prezidents uzsvēra, ka neskatoties uz nelabvēlīgajiem atsevišķu Lietuvas institūciju lēmumiem, „airBaltic” turpinās darbu Lietuvā. Ivars Godmanis uzsvēra, ka šajā jautājumā galvenās ir pasažieru intereses – izmantot aviācijas pakalpojumus pēc iespējas lētāk. „Šajā biznesā, tāpat kā jebkurā uzņēmējdarbības nozarē, uzņēmumiem ir jākonkurē un jāspēj pierādīt savu efektivitāti.”

I. Godmanis sarunās ar Lietuvas kolēģi pauda pozīciju, ka „situācija Latvijas un Lietuvas ekonomikās nav labvēlīga., tāpēc svarīgi, lai ekonomiskā sadarbība, tirdzniecība, eksports un imports šajos grūtajos laikos izdzīvotu un nākotnē turpinātu attīstīties.”

Pirms tikšanās ar Lietuvas valdības vadītāju Ministru prezidents tikās ar „airBaltic” Lietuvas pārstāvniecības vadītāju Tadu Visgirdu (Tadas Visgirda) un Latvijas tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētāju Arni Zekundi. „AirBaltic” pārstāvniecības vadītājs Tads Visgirda informēja, ka šobrīd „airBaltic” samazinās reisu skaitu no Viļņas lidostas, taču turpinās saglabāt būtisku daļu Lietuvas tūrisma industrijā. Kompānija šobrīd nodrošina darbu vairāk nekā 300 strādājošajiem Lietuvā.

Savukārt, raksturojot Latvijas uzņēmēju darbību Lietuvā, Latvijas tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētājs Arnis Zekunde sacīja: „Šeit, tāpat kā citās valstīs, pastāv konkurences cīņa. Dažkārt ir jautājums, cik tā ir korekta.” A. Zekunde norādīja, ka būtu nepieciešams uzlabot kontaktus ar Lietuvas valsts institūcijām un biznesa pārstāvjiem, jo „bizness ir kontakti.”

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu