Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Latvijas izglītības un zinātnes arodbiedrības pārstāvjiem

Valsts kanceleja
14.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 14.oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis un Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju saistībā ar izglītības sistēmā strādājošo atalgojumu, kā arī izglītības sistēmas attīstību tuvākajā nākotnē.

Jautājumā par skolotāju algām T. Koķe izteica gatavību ar 2009. gada 1. septembri no Izglītības un zinātnes ministrijā ieekonomētajiem līdzekļiem nodrošināt iepriekš paredzēto skolotāju algu palielinājumu. Puses vienojās, ka tiks izstrādāta un parakstīta vienošanās starp valdību, Izglītības un zinātnes ministriju un arodbiedrību par saistību izpildi skolotāju algu pieauguma programmas pildīšanā.

Tikšanās laikā puses apmainījās ar viedokļiem par izglītības sistēmas nākotnes attīstību. Ministru prezidents izteica atbalstu izglītības sistēmas pārstrukturizācijas rezultātā ieekonomēto līdzekļu atstāšanai nozarē. I. Godmanis norādīja, ka, tāpat kā visām ministrijām un struktūrām, arī Izglītības un zinātnes ministrijai ir maksimāli jāveicina pieejamo ES struktūrfondu līdzekļu apgūšana.

 Puses pārrunāja arī skolu tīkla optimizāciju un uzsākto virtuālās modelēšanas procesu, kura saistībā arodbiedrību pārstāvji paauda atbalstošu pozīciju.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu