Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Briselē tikās ar Ziemeļvalstu un Baltijas premjerministriem un piedalījās Eiropadomes darba sesijā

Valsts kanceleja
16.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Vakar, 15. oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis Eiropadomes ietvaros rīkoja Ziemeļvalstu – Baltijas premjerministru tikšanos (NB6), kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Somijas un Zviedrijas valdību vadītāji.

Tikšanās laikā tika apspriesti tādi Eiropadomes darba kārtībā esošie jautājumi kā finanšu situācija, enerģētikas un klimata pakete, enerģētiskā drošība, Lisabonas līguma nākotne un citi jautājumi.

Šodien, 16. oktobrī Eiropadomes laikā tika apspriesti plānotie darba kārtības jautājumi. Premjeri vienojās, ka esošajā sarežģītajā finanšu situācijā visā pasaulē Eiropas Savienības dalībvalstu koordinētai rīcībai ir ļoti nozīmīga loma valstu finanšu tirgus stabilitātes nodrošināšanai. Ivars Godmanis norādīja, ka Latvijā situācija banku sektorā ir stabila un tiek rūpīgi uzraudzīta. Taču, neskatoties uz stabilo situāciju, Latvija apsveic enerģisko un aktīvo Eiropas Savienības dalībvalstu rīcību, lai nodrošinātu nozīmīgo finanšu institūciju finanšu stabilitāti, un solidarizējoties arī pati sper nepieciešamos soļus papildu pasākumu realizēšanai, piemēram, noguldījumu garantiju limitu palielināšana.

Runājot par enerģētikas drošību un klimata paketi, I.Godmanis ļoti pozitīvi novērtēja Eiropas Komisijas apņemšanos izveidot īpašu Rīcības plānu Baltijas Reģiona enerģētikas drošībai. Minētais plāns būtu nozīmīgs instruments, lai risinātu problēmas saistībā ar Baltijas reģiona enerģētisko izolētību.

Runājot par enerģētikas un klimata paketi, I.Godmanis vēlreiz uzsvēra nepieciešamību Eiropadomes secinājumos ņemt vērā Eiropas Savienības dalībvalstu iepriekš paveikto, pildot Kijoto protokola saistības.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu