Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents uzrunā ES-Āzijas samita dalībniekus

Valsts kanceleja
24.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 24.oktobrī tika atklāts septītais Eiropas Savienības un Āzijas valstu samits (7th Asia-Europe Meeting (ASEM) Summit), kurā Latviju pārstāv Ministru prezidents Ivars Godmanis. Šodienas sarunu panelis tika veltīts pasaules ekonomikas krīzei un tirdzniecības veicināšanai starp Āziju un Eiropu, kurā ar uzrunu uzstājās I. Godmanis.

Ministru prezidents pauda nostāju, ka Latvija vienmēr ir atbalstījusi pakāpenisku pasaules tirdzniecības liberalizāciju. I. Godmanis atzīmēja, ka daudzpusējs tirdzniecības dialogs Pasaules Tirdzniecības organizācijas Doha sarunās ir visefektīvākais veids, kā sekmēt visas pasaules ekonomikas attīstību un izaugsmi.

Savā uzrunā Ministru prezidents sacīja, ka nepieciešams padziļināt tirdzniecības un ekonomiskās integrācijas procesu starp Āzijas un Eiropas reģioniem, veidojot sarunas par brīvās tirdzniecības līgumiem ar partneriem Āzijā, kā arī attīstot sarunu mehānismus ASEM ietvaros. I. Godmanis īpaši uzvēra ekonomikas ministru sanāksmes organizēšanas nepieciešamību.

I. Godmanis runāja arī par transporta un loģistikas stratēģisko lomu Āzijas un Eiropas savstarpējās tirdzniecības un investīciju veicināšanā. Viņš uzsvēra: „Kopš 2000. gada ES tirdzniecības apjomi ar ASEM valstīm ir pieauguši aptuveni par 60%. Tik ievērojamam palielinājumam ir nepieciešama uzticama transporta infrastruktūra, kas samazinātu piegādes laiku un izmaksas. Latvijas valdība velta īpašas pūles, attīstot iespējas sniegt loģistikas pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, lai kļūtu par tiltu mūsdienu Zīda ceļā, kas savieno Āziju un Eiropu.”

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu