Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Višegradas un Baltijas valstu premjerministriem

Valsts kanceleja
05.11.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 5. novembrī Varšavā Ministru prezidents Ivars Godmanis piedalījās četru Višegradas un trīs Baltijas valstu premjerministru sanāksmē.

Tikšanās laikā Polijas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas premjerministri pārrunāja tādus aktuālus starptautiskās politikas jautājumus kā partnerība ar austrumu kaimiņvalstīm, enerģijas drošība, 15. un 16. oktobra Eiropadomes secinājumi, kā arī globālā finanšu krīze.

Jautājumā par Klimata un enerģētikas paketi Ministru prezidents I. Godmanis uzsvēra, ka ir nepieciešams līdz šī gada decembrī paredzētajai Eiropadomes sanāksmei meklēt kompromisus visu Eiropas Savienības dalībvalstu īpašo interešu ievērošanai, īpaši ņemot vērā dalībvalstu iepriekšējos sasniegumus C02 izmešu samazināšanā. Vienlaikus I. Godmanis pauda nostāju, ka iepriekš uzstādītos politiskos mērķus Klimata un enerģētikas paketes pieņemšanā ir svarīgi sasniegt.

Attiecībā uz globālo finanšu krīzi, I. Godmanis norādīja: „Diskutējot par turpmākajiem pasākumiem finanšu situācijas stabilizācijai, ir nepieciešams ievērot ne tikai Eirozonas, bet arī visu Eiropas Savienības dalībvalstu intereses, jo vienā vai otrā veidā, arī tās valstis, kurās nav ieviesta vienotā Eiropas valūta, ietekmē Eiropas Centrālās bankas lēmumi”.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu