Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Noteiks kārtību, kādā valsts budžeta līdzekļi izmantojami iestādes kolektīvajiem pasākumiem

Valsts kanceleja
04.12.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

4.decembrī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Valsts kancelejas izstrādātais instrukcijas projekts „Instrukcija par kārtību, kādā valsts budžeta līdzekļi izmantojami iestādes kolektīvajiem pasākumiem”.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane norāda: „ projekts izstrādāts atbilstoši Valsts kontroles norādījumiem par nepieciešamību noteikt kārtību valsts pārvaldes institūcijām, kādā valsts budžeta līdzekļi izmantojami iestādes kolektīvajiem pasākumiem. Taču vienlaikus jāuzsver, ka 2009.gadā valsts budžeta līdzekļi tam nav paredzēti, līdz ar to nākamgad sporta spēles, Ziemassvētku balles vai institūciju gadadienas par nodokļu maksātāju naudu netiks organizētas.”

Instrukcijas projekts noteiks valsts budžeta līdzekļu apmēru un to izmantošanas kārtību iestādes kolektīvajiem pasākumiem valsts budžeta iestādēs, nodrošinot samērīgu un pamatotu līdzekļu izmantošanu, procesu caurskatāmību un sabiedrības informēšanu.

Kolektīvie pasākumi tiek rīkoti ar mērķi motivēt un saliedēt darbiniekus, lai nodrošinātu iestādes stratēģisko mērķu sasniegšanu un stiprinātu organizācijas kultūru.

Instrukcijas projektā noteikta kolektīvo pasākumu finansēšanas kārtība, kura paredz, ka finansēšanas avoti var būt valsts budžeta līdzekļi un līdzdalības maksājumi. Iestādes kolektīvajiem pasākumiem paredzamos valsts budžeta līdzekļus nosaka, ņemot vērā iestādes kopējo darbinieku skaitu, kuru reizina ar Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējo darba samaksas apmēru, kas noapaļots pilnos latos un kuram piemērots koeficients 0.4.

Projekts paredz noteikt, ka valsts budžeta līdzekļus var izlietot šādām ar pasākuma nodrošināšanu saistītām aktivitātēm: pieaicināto speciālistu atlīdzība; izdevumi mākslinieciskās programmas un pasākuma vadītāja nodrošināšanai; inventāra, iekārtu un telpu īre; transporta izdevumi; izdevumi naktsmītņu apmaksai; izdevumi ēdināšanai un bezalkoholisko dzērienu iegādei; citi izdevumi, kas nepārsniedz Ls 50 vienam pasākumam (piemēram, balvas, ziedi).

Instrukcijas projekts nosaka kolektīvo pasākumu plānošanas un informācijas par budžeta līdzekļu izlietošanu nodrošināšanas kārtību. Iestādes vadītājs katru gadu līdz 1.februārim, izvērtējot apstiprināto iestādes gadskārtējo budžetu un ievērojot instrukcijā noteikto, sagatavo un apstiprina iestādes gada kolektīvo pasākumu plānu. Kolektīvo pasākumu plānu saskaņo ar attiecīgo Ministru kabineta locekli vai tā pilnvarotu personu. Apstiprināto iestādes kolektīvo pasākumu plānu publicē iestādes mājas lapā internetā. Lai nodrošinātu informācijas pieejamību par valsts budžeta līdzekļu izlietošanu, par katru pasākumu, kas pilnībā vai daļēji tiek finansēts no valsts budžeta līdzekļiem, tiek sagatavots finanšu līdzekļu izlietojuma pārskats, kuru pēc pasākuma organizēšanas publicē iestādes mājas lapā internetā.

Instrukcijas projektā paredzēts noteikt, ka tā nav attiecināma uz pasākumiem, kas organizēti, izmantojot 100% līdzdalības maksu un Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansējumu.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu