Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notika Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes sēde

Valsts kanceleja
05.12.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 5. decembrī notika Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes (VPPAP) sēde. VPPAP sanāksmes dalībnieki apsprieda šā brīža aktuālos valsts pārvaldes jautājumus.

Valsts kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas lietās Baiba Pētersone iepazīstināja sanāksmes dalībniekus ar izmaiņām tiesiskajā regulējumā, kas skar valsts pārvaldē nodarbinātos, tai skaitā civildienesta ierēdņus. B.Pētersone īsumā iepazīstināja ar līdz šiem pieņemtajiem lēmumiem un notikušajām izmaiņām valsts pārvaldē nodarbināto darba samaksas un motivācijas sistēmas regulējumā. Sanāksmes dalībnieki diskutēja par šā brīža izdevīgo situāciju, kas veicina racionalizāciju valsts pārvaldē un birokrātiskā aparāta samazināšanu. Sanāksmes dalībnieki aktualizēja jautājumu par negodprātīgu pieeju darba samaksas reformai ierēdniecībā dažās iestādēs. Padomes pārstāvji norādīja uz iespējamību, ka, pārlieku samazinot birokrātisko aparātu, var rasties risks, ka valsts pārvalde kļūst darboties nespējīga.

Sanāksmes dalībnieki iepazinās ar instrukcijas projektu „Valsts pārvaldes funkciju auditu plānošanas un veikšanas kārtība”. Instrukcijas projekta mērķis ir optimizēt valsts pārvaldes iestāžu struktūru, palielinot produktivitāti, samazinot budžeta izdevumus un uzlabot pakalpojuma kvalitāti. Padomes pārstāvji vērsa uzmanību uz nepieciešamību izvērtēt institūcijām noteikto funkciju izveikšanas lietderību, īstenošanas modeļa racionalitāti un efektivitāti, kā arī novērst funkciju dublēšanos un pārklāšanos. Padomes pārstāvji diskutēja par funkciju audita komisijā pārstāvēto institūciju sastāvu, par nepieciešamību iesaistīt nevalstiskās organizācijas un sociālos partnerus, un par nepieciešamību uzsākt valsts pārvaldes funkciju auditu pēc iespējas ātrāk.

VPPAP sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis, ka valsts pārvaldes darbu var optimizēt un ka pastāv iespējas samazināt birokrātisko aparātu. Minētās darbības ir jāveic līdztekus valsts pārvaldes funkciju auditam starpnozaru griezumā.

VPPAP ir konsultatīva valsts institūcija, kuras darbības mērķis ir akcentēt valsts pārvaldes darbības uzlabošanas nozīmi, paplašināt diskusiju par valsts pārvaldes politiku, iesaistot diskusijā sabiedrības, valsts un privātā sektora pārstāvjus.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 67082912, mob.: 26557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu