Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Nacionālās trīspusējās sadarbības padome diskutēja par Latvijas ekonomikas glābšanas plānu

Valsts kanceleja
11.12.2008
print Nosūtīt
print Drukāt
Vakar, 10. decembrī notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) kārtējā sēde.
 
NTSP dalībpuses izskatīja jautājumu par likumprojektu „Grozījumi Darba likumā” un nolēma to atgriezt atpakaļ apakškomitejā pārstrādei un sagatavot iesniegšanai nākamajā NTSP sēdē.
 
Sanāksmes dalībnieki lielu uzmanību veltīja diskusijām par 2009. gada budžeta veidošanas tālāko gaitu. Ministru prezidents sanāksmes dalībniekiem raksturoja šā brīža ekonomisko situāciju valstī, kā arī iepazīstināja ar situācijas attīstības modeļiem un nepieciešamajām izmaiņām situācijas stabilizēšanai. Ministru prezidents pauda izpratni par sadarbības partneru problēmām, uzklausīja darba ņēmēju un darba devēju paustās bažas, ka plānotās korekcijas un finansiālās reformas var nenest iecerētās situācijas izmaiņas, ekonomiskās situācijas stabilizāciju un uzlabošanos. Darba devēju pārstāvji lūdza valdību būt elastīgākai iecerēto reformu un izmaiņu izvēlē.
 
Sēdes dalībnieki iepazinās un diskutēja par ziņojumu „Par profesionālo izglītību”, kas iepazīstināja sēdes dalībniekus ar šā brīža situāciju darba tirgū un ar plānotājām izmaiņām profesionālās izglītības sistēmas reformēšanā un pilnveidošanā, nodrošinot tās iespēju elastīgi reaģēt uz darba devēju pieprasījuma izmaiņām pēc kvalificēta darbaspēka.
 
Sēdes dalībnieki pieņēma zināšanai informatīvo ziņojumu "Par pasākumiem darba strīdu izskatīšanas efektivitātes palielināšanai" un turpināt darbu pie Darba strīdu komitejas izveidošanu.
 
 
NTSP koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devēju organizācijām, valsts institūcijām un arodbiedrībām, lai saskaņotu šo organizāciju intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, tādējādi garantējot sociālo stabilitāti valstī. NTSP un tās apakšpadomes uz paritātes pamatiem veido valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji.

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 67082912, mob.: 26557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv
 
NTSP sekretāre
I. Erģe 67082980
Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu