Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Akceptēts likumprojekts „Grozījumi Sugu un biotopu aizsardzības likumā”

29.12.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22. decembrī, Ministru kabineta sēdē tika akceptēts Vides ministrijas izstrādātais Ministru kabineta likumprojekts „Grozījumi Sugu un biotopu aizsardzības likumā” (turpmāk – likumprojekts).

Likumprojektā noteikts, ka tiks izveidots un uzturēts datu reģistrs, kurā reģistrēs apdraudētos dzīvniekus, kā arī apdraudēto dzīvnieku un augu audzētājus. Par apdraudēta dzīvnieka reģistrēšanu paredzēts maksāt valsts nodevu, tāpēc likumprojekts ietver deleģējumu Ministru kabinetam noteikt valsts nodevas apmēru par starptautiskās tirdzniecības apdraudēto savvaļas dzīvnieku reģistrēšanu, kā arī nodevas maksāšanas kārtību un atvieglojumus.

Likumprojekts ir papildināts, lai noteiktu, ka Vides ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu kompetencē ietilpst arī ierobežotas pieejamības informācijas noteikšana par īpaši aizsargājamās dabas teritorijās esošo īpaši aizsargājamo sugu dzīvotņu un īpaši aizsargājamo biotopu atrašanās vietām.

Plānots, ka 2008. gadā tiks pieņemti noteikumi, kas regulētu starptautiskās tirdzniecības apdraudēto savvaļas sugu īpatņu reģistrācijas, marķēšanas un sertifikātu izsniegšanas kārtību. Šie noteikumi ir nepieciešami, lai izpildītu prasības, kuras noteiktas Padomes regulā (EK) Nr. 338/97 (1996. gada 9. decembris) par savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību, regulējot to tirdzniecību un Komisijas regulā (EK) Nr. 865/2006 ar ko paredz sīki izstrādātus noteikumus attiecībā uz Padomes regulas (EK) Nr. 338/97 (1996. gada 9. decembris) par savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību, regulējot to tirdzniecību, ieviešanu.

Vides ministrijas
Komunikācijas nodaļa
Tālr.: 67026418; 67026582
E-pasts: prese@vidm.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu