Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar ASV senatoru Džordžu Voinoviču

Valsts kanceleja
30.06.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 30. jūnijā Ministru prezidents tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) senatoru Džordžu Voinoviču (George V. Voinovich), lai pārrunātu Latvijas un ASV divpusējo attiecību dinamiku un ekonomiskās aktualitātes.

Sarunas laikā Ministru prezidents pateicās senatoram par personisko ieguldījumu, kas sekmēja bezvīzu režīma ieviešanu ceļotājiem no Latvijas. V. Dombrovskis informēja Dž. Voinoviču par ekonomikas stabilizācijas programmu un valdības lēmumiem budžeta samazinājuma jomā, kas ir vērsti uz ekonomiskās krīzes pārvarēšanu. Puses apmainījās ar viedokļiem par ekonomisko situāciju Latvijā un ASV. V. Dombrovskis atzīmēja, ka Latvijai svarīgi ir saņemt ASV atbalstu ekonomiskās krīzes pārvarēšanas pasākumu ieviešanā un starptautiskā aizņēmuma saņemšanai.

Tika pārrunāti arī enerģētikas jautājumi, un Ministru prezidents izklāstīja situāciju saistībā ar vienota Baltijas enerģētikas tirgus izveidi un starpsavienojumu attīstību ar Skandināvijas valstīm, lai dažādotu enerģijas piegādes avotus.

Senators Dž. Voinovičs izteica pateicību par Latvijas dalību un atbalstu Ziemeļatlantijas aliansei un miera uzturēšanas misijai Afganistānā. V. Dombrovskis norādīja, ka, nesakoties uz ekonomisko situāciju, Latvija turpinās dalību misijā Afganistānā.

Foto no Valda Dombrovska tikšanās ar Džordžu Voinoviču var lejupielādēt Valsts kancelejas Flickr.com albumā: http://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157620622336475/

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu