Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents apmeklēs Korejas Republiku un Japānu

Valsts kanceleja
16.01.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Ivars Godmanis no šī gada 18. līdz 21. janvārim uzturēsies darba vizītē Korejas Republikā. Vizītes laikā I. Godmanim plānotas tikšanās ar Korejas prezidentu Lee Myung-bak, Korejas premjerministru Han Seung-soo, transporta un finanšu ministriem, kā arī ar Samsung Electronics, Korejas mežu asociācijas, Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas un Korejas mazo un vidējo uzņēmu federācijas pārstāvjiem.

Pēc viesošanās Korejā I. Godmanis darba vizītē apmeklēs Japānu, kur uzturēsies no 21. līdz 25. janvārim. Vizītes laikā I. Godmanis tiksies ar Viņa Majestāti Japānas Imperatoru Akihito, Japānas premjerministru Taro Aso, ārlietu, finanšu un ekonomikas ministriem, kā arī ar vairākām Japānas uzņēmēju asociācijām (Lielo Uzņēmumu asociāciju Nippon Keidanren, Japānas tūrisma asociāciju JTB un Ārvalstu sadarbības padomi).

Galvenie pārrunājamie jautājumi vizītē Korejā un Japānā būs divpusējās sadarbības veicināšana ekonomikas jomā, starptautiskā ekonomiskā situācija, klimata izmaiņu un enerģētikas jautājumi. Galvenās apspriežamās ekonomiskās sadarbības jomas sarunās būs tirdzniecības un eksporta veicināšana, īpaši tādās nozarēs kā kokrūpniecība un farmācija; transports un tranzīts – Latvijas ostu un infrastruktūras izmantošana Korejas un Japānas kravu transportēšanai uz Eiropu, Krieviju un NVS valstīm; Korejas un Japānas investīciju piesaiste loģistikas centru izveidei, biodegvielas ražošanai, mašīnbūves un elektronikas industrijai; tūrisma attīstība.

Zanda Šadre
Valsts kancelejas komunikācijas departaments
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu