Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents uzturas darba vizītē Korejas Republikā

Valsts kanceleja
20.01.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Šī gada 19. janvārī, uzturoties darba vizītē Korejas Republikā, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Korejas premjerministru Han Seung-soo, kā arī ar Korejas Ārējās tirdzniecības aģentūras un kompānijas Samsung Electronics vadību.

Ministru prezidenta Ivara Godmaņa un Korejas Republikas premjerministra Han Seung-soo tikšanās laikā abas puses atzina nepieciešamību aktivizēt Latvijas un Korejas Republikas divpusējos kontaktus politikas, ekonomikas un kultūras jomās. I. Godmanis uzaicināja Korejas valdības vadītāju vizītē apmeklēt Latviju. Tika panākta vienošanās vistuvākajā laikā sarīkot Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas.

Abu valstu valdību vadītāji vienojās, ka tiks sagatavots un parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Korejas Ārējās tirdzniecības aģentūru. Tika nolemts organizēt Korejas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā ar mērķi meklēt jaunas sadarbības iespējas, tai skaitā investīciju piesaistes jomā.

Sarunas laikā Ministru prezidents I.Godmanis uzsvēra Latvijas interesi veicināt kokrūpniecības un pārtikas rūpniecības nozaru produkcijas eksportu uz Koreju. I.Godmanis aicināja Korejas pusi izmantot Latvijas ostas un infrastruktūru Korejas preču transportēšanai uz Eiropas, Krievijas un NVS valstu tirgiem. Latvijas puse arī atzīmēja nepieciešamību noslēgt līgumu par sadarbību gaisa satiksmes jomā.

I.Godmanis un Han Seung-soo apmainījās ar viedokļiem arī par ekonomisko situāciju pasaulē un klimata izmaiņu jautājumiem. Korejas puse informēja par savu pieredzi, pārvarot finanšu krīzi 1997.gadā.

Tiekoties ar Samsung Electronics vadību, I.Godmanis augstu novērtēja kompānijas līdzšinējo darbību Latvijas tirgū un aicināja paplašināt investīcijas Latvijā, kā arī izmantot Latviju kā Samsung Electronics reģionālo loģistikas centru.

Sarunās ar Korejas Ārējās tirdzniecības aģentūras vadību I.Godmanis aicināja veicināt uzņēmēju sadarbību kokrūpniecības, telekomunikāciju, pārtikas ražošanas un transporta sektoros, īpaši uzsverot uzņēmēju vizīšu apmaiņas nepieciešamību. Savukārt Korejas puse pauda gatavību intensificēt uzņēmēju kontaktus un uzsvēra, ka sadarbība ar Latviju ir visdinamiskākā reģionā un vairāki Korejas uzņēmumi izvērtē iespējas investēt Latvijā.

Vizītes turpinājumā I.Godmanim ir plānotas tikšanās ar Korejas prezidentu Lee Myung-bak, Korejas transporta ministru Chung Jong-Hwan, Korejas mežu asociācijas, Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas un Korejas mazo un vidējo uzņēmu federācijas pārstāvjiem.

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 67082919 / 29120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu