Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents noslēdz darba vizīti Korejas Republikā

Valsts kanceleja
20.01.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Šī gada 20. janvārī, noslēdzot darba vizīti Korejas Republikā, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Korejas prezidentu Lee Myung-bak, Korejas transporta ministru Chung Jong-hwan, Korejas mežu asociācijas un Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas vadību, kā arī sniedza interviju Korejas lielākajai ziņu aģentūrai Yonhap.

Tikšanās laikā ar Korejas Republikas prezidentu I.Godmanis nodeva Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera ielūguma vēstuli Korejas valsts vadītājam vizītē apmeklēt Latviju. Pārrunājot divpusējo attiecību jautājumus, I.Godmanis uzsvēra Latvijas interesi attīstīt sadarbību tādās jomās kā kokrūpniecība, pārtikas rūpniecība, metālapstrāde, farmācija, loģistika un tranzīts, telekomunikācija un tūrisms, aicinot izvērtēt investīciju iespējas minētajās nozarēs.

I. Godmaņa un Korejas prezidenta Lee Myung-bak tikšanās gaitā notika viedokļu apmaiņa par starptautisko ekonomisko situāciju un klimata izmaiņu jautājumiem. Korejas puse informēja par savu pieredzi, pārvarot finanšu krīzi 1997.gadā. Puses arī pārrunāja Eiropas Savienības un Korejas Brīvās tirdzniecības līguma sagatavošanas gaitu un atzīmēja šī līguma nozīmīgo lomu tirdzniecības attiecību veicināšanā.

Tiekoties ar Korejas transporta ministru Chung Jong-hwan, tika panākta vienošanās par nepieciešamību pēc iespējas ātrāk parakstīt līgumu par sadarbību gaisa satiksmes jomā. I.Godmanis aicināja izmantot Rīgas lidostas kapacitāti gaisa pārvadājumiem. Notika arī viedokļu apmaiņa par satiksmes un ostu infrastruktūras attīstības jautājumiem.

Sarunās ar Korejas mežu asociācijas vadību I. Godmanis aicināja Korejas pusi aktivizēt sadarbību ar Latviju kokapstrādes nozarē gan eksporta, gan investīciju jomā. Tika panākta vienošanās, ka Korejas mežu asociācijas delegācija apmeklēs Latviju, lai tuvāk iepazītos ar Latvijas puses sadarbības piedāvājumiem kokapstrādes nozarē.

Tikšanās laikā ar Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas vadību Latvijas puse informēja par Latvijas piedāvājumu Korejas preču tranzītam uz Eiropas Savienības, Krievijas un NVS valstu tirgiem. Šajā kontekstā puses vienojās par asociācijas pārstāvju vizītes organizēšanu Latvijā, lai izpētītu Latvijas transporta infrastruktūras piedāvātās iespējas tranzīta un loģistikas jomā.

Vizītes noslēgumā I.Godmanis līdzšinējam Latvijas goda konsulam Korejā Kwon Kyung-hoon pasniedza patentu par paaugstināšanu Goda Ģenerālkonsula Korejā amatā, tādējādi atzīmējot Kwon Kyung-hoon ieguldījumu Latvijas un Korejas sadarbības stiprināšanā.

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu