Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentiem

Valsts kanceleja
23.01.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru kabinets š.g. 27.janvāra sēdē uzklausīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentu skatījumu par korupcijas novēršanu un apkarošanu.

Jautājuma par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentiem izskatīšana Ministru kabineta sēdē notiks divās daļās:

  • atklātajā sēdes daļā notiks pretendentu skatījuma uzklausīšana par korupcijas novēršanu un apkarošanu un atbilžu sniegšana uz Ministru kabineta locekļu jautājumiem;
  • slēgtajā sēdes daļā notiks Ministru kabineta apspriede par uzklausītajiem pretendentiem, izskatot arī informācijas par pretendentiem apkopojumu un kompetento institūciju sniegto informāciju un lems par tiem pretendentiem, kurus Ministru prezidents lūgs izvērtēt Nacionālās drošības padomes sēdē. Ministru kabineta apspriede notiks sēdes slēgtajā daļā, ņemot vērā, ka konkursā iesniegtie materiāli satur arī ierobežotas pieejamības informāciju.

Atbilstoši Ministru kabineta 2008.gada 21.oktobra instrukcijas Nr.13 "Kārtība, kādā ierosina ieteikt iecelšanai amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku" (turpmāk – instrukcija) 8.punktam, izvērtējot informācijas apkopojumu un kompetento institūciju un amatpersonu sniegto viedokli par pretendentiem, Ministru prezidents uzaicinās pretendentus, kuri atbilst Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 4.panta otrajā daļā noteiktajām prasībām, uzstāties Ministru kabineta sēdē ar savu skatījumu par korupcijas novēršanu un apkarošanu un sniegt atbildes uz Ministru kabineta locekļu jautājumiem.

Ministru prezidents uz Ministru kabineta sēdi skatījuma sniegšanai aicinās šādus pretendentus: Jutu Strīķi, Aivaru Tīrumnieku, Artūru Zvejsalnieku, Raimondu Avdejevu, Normundu Vilnīti, Armandu Stumbergu, Raimondu Rublovski.

 

Informācija par pretendentu atlases gaitu uz šo brīdi:

Pretendentu pieteikšanās Ministru kabineta izsludinātajā konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu noslēdzās 2008.gada 5.decembrī.

Saskaņā ar instrukcija 3., 4. un 5.punktu Valsts kanceleja ir apkopojusi pretendentu konkursā iesniegto informāciju un kompetento institūciju par pretendentiem sniegto informāciju, izvērtējot pretendentu atbilstību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 4.panta otrajā daļā noteiktajām prasībām, un iesniegusi apkopoto informāciju Ministru prezidentam.

Saskaņā ar instrukcijas 6.punktu Ministru prezidents lūdza ģenerālprokurora, Satversmes aizsardzības biroja direktora un Augstākās tiesas priekšsēdētāja viedokli par pretendentiem. Viedokli par pretendentiem sniedza ģenerālprokurors un Satversmes aizsardzības biroja direktors.

Plašsaziņas pārstāvji varēs piedalīties Ministru kabineta sēdes atklātajā daļā.

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu