Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents noslēdz darba vizīti Japānā

Valsts kanceleja
26.01.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Šī gada 23. janvārī, uzturoties darba vizītē Japānā, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Viņa Majestāti Japānas Imperatoru Akihito, finanšu ministru Shoichi Nakagawa, kā arī Japānas lielo uzņēmumu asociācijas Nippon Keidanren vadību.

Tikšanās laikā ar Viņa Majestāti Japānas Imperatoru puses pārrunāja Latvijas un Japānas divpusējās attiecības, abu tautu kultūras tradīcijas un vēsturi. I. Godmanis izteica pateicību par Japānas sniegto palīdzību Latvijai kultūras un izglītības jomā.

Sarunā ar finanšu ministru S. Nakagawa tika pārrunāta starptautiskā ekonomiskā situācija. S. Nakagawa dalījās Japānas pieredzē, pārvarot finanšu un ekonomisko krīzi pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū.

Tiekoties ar Japānas lielo uzņēmumu asociācijas Nippon Keidanren vadību, I. Godmanis uzsvēra Latvijas ieinteresētību attīstīt kokrūpniecības, farmācijas un pārtikas rūpniecības eksportu uz Japānu. I. Godmanis aicināja Japānas pusi izmantot Latvijas transporta infrastruktūru Japānas preču nogādāšanai uz Krievijas tirgu, kā arī izvērtēt cita veida investīciju ieguldīšanas iespējas Latvijā.

Vizītes noslēgumā I. Godmanis tikās ar Latvijas Goda konsulu Japānā Takeshi Togo un Japānas – Latvijas sadarbības asociācijas (Kansai Japan Latvia) pārstāvjiem.


Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu