Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ārvalstu līderi sveic V.Dombrovski ar atkārtotu apstiprināšanu Ministru prezidenta amatā

Valsts kanceleja
10.11.2010
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 10.novembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovkis saņēmis vairāku ārvalstu līderu apsveikumus par panākumiem 10.Saeimas vēlēšanās un atkārtotu apstiprināšanu Ministru prezidenta amatā.

Vācijas Federatīvās Republikas federālā kanclere Angela Merkele vēstulē min, ka Vāciju un Latviju tradicionāli saista ciešas draudzīgas attiecības, kā arī divpusējā partnerība, sadarbība ES un NATO. „Es pati personīgi par to īpaši labi pārliecinājos Rīgas apmeklējuma laikā šī gada 6. un 7.septembrī un ar prieku turpināšu mūsu iesākto labo sadarbību un vēlu Jums arī turpmāk veiksmi, pildot amata pienākumus”, uzsver Vācijas federālā kanclere.

Ķīnas Tautas Republikas premjerministrs Vens Dzjabao vēstulē pauž, ka pēdējos gados Ķīnas un Latvijas attiecības ir veiksmīgi attīstījušās dažādos sadarbības līmeņos. „Es novēlu turpināt strādāt kopā, veicinot lielāku progresu abu valstu attiecību attīstībā”, min Ķīnas premjerministrs.

Francijas republikas Ministru prezidents Fransuā Fijons apsveikuma vēstulē min, ka 2008.gada maijā parakstītā Politiskā deklarācija par stratēģisko partnerību ļauj aktivizēt politisko dialogu un stiprināt sadarbību vairākās jomās. „Mums jāturpina strādāt šajā virzienā. Es priecājos par mūsu kultūras sadarbības spēku un vēlos, lai tas varētu pilnībā izpausties 2014.gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. ES ietvaros es vēlētos, lai mūsu valdības kopīgi strādātu pie ekonomikas un finanšu pārvaldības stiprināšanas un pētniecības un jauninājumu politikas pilnveidošanas, veicinot konkurētspēju, izaugsmi un nodarbinātību”, uzver Francijas Ministru prezidents.

Grieķijas Ministru prezidents Georgs Papandreu apsveikuma vēstulē izsaka vēlmi sadarbības attīstībai gan divpusējā, gan ES līmenī. „Esmu pārliecināts, ka cieša starpvalstu sadarbība veicinās esošo ekonomisko izaicinājumu risināšanu un sekmēs Eiropas tautu labklājību”, pauž Grieķijas premjerministrs.

Ukrainas Ministru prezidents Mikola Azarovs vēstulē izsaka pārliecību, ka Latvijas Ministru prezidenta aktivitātes dos jaunu impulsu divpusējo attiecību attīstībā un dos ieguldījumu Ukrainas un Latvijas attiecību potenciāla efektīvā realizācijā. „Es ceru, ka abu valstu vēsturiskās un draudzīgās attiecības turpinās attīstīties, balstoties uz uzticības, partnerības un savstarpējas sapratnes vērtībām”, min Ukrainas Ministru prezidents.

Informāciju sagatavoja:
Laine Kučinska
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 67082905 / 29457329
E-pasts: Laine.Kucinska@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu