Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Briselē piedalīsies Eiropadomē

Valsts kanceleja
22.06.2011
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 22.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies uz Briseli, lai piedalītos Eiropadomes sanāksmē, kur Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji pārrunās aktualitātes ekonomikas politikā un migrācijā, kā arī ārpolitikas jautājumos.

23.jūnijā Ministru prezidents piedalīsies Eiropas Tautas partijas (European People`s Party) samitā, kā arī Ziemeļu un Baltijas valstu ministru prezidentu sanāksmē (NB6) vadīs diskusijas par 24.jūnija Eiropadomes darba kārtību.

Piektdien, 24.jūnijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalīsies Eiropadomes darba sesijā, kurā, noslēdzot Eiropas pusgadu, izvērtēs saistības, ko dalībvalstis uzņēmušās valsts reformu programmās un stabilitātes un konverģences programmās. Diskusiju noslēgumā Eiropadome apstiprinās katrai valstij paredzētus atzinumus un ieteikumus.

Savukārt, apspriežot aktualitātes migrācijas jomā, Eiropadome sniegs atzinumu par progresu, kas panākts patvēruma un migrācijas politikas īstenošanā. Paredzētas arī diskusijas par ārējo attiecību jautājumiem, tostarp par Horvātijas progresu sarunās par iestāšanos ES.

24.jūnijā, pirms Eiropadomes pirmās darba sesijas, pulksten 9.00 pēc Briseles laika notiks Ministru prezidenta Valda Dombrovska un ekonomista Andersa Aslunda (Anders Åslund) grāmatas „Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi” („How Latvia Came Through Financial Crisis”) prezentācija.

Ministru prezidents Latvijā atgriezīsies piektdien, 24.jūnijā.

Eiropadome izveidota 1974.gadā ar mērķi nodibināt ES valstu un valdību vadītāju neoficiālu diskusiju forumu. Oficiālu statusu Eiropadome ieguva 1992.gadā ar Māstrihtas Līgumu. Kopš tā laika Eiropadome visās ES darbības jomās nosaka vispārējos politikas virzienus un prioritātes. Eiropadomē ir ES dalībvalstu un valdību vadītāji, tās priekšsēdētājs un Komisijas priekšsēdētājs. Tā sanāk divreiz pusgadā, un to sasauc Eiropadomes priekšsēdētājs.

Diana Germane
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082922
E-pasts: diana.germane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu