Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Apstiprināta mājas (istabas) dzīvnieku ciltsdarba jomas regulēšanas kārtība

Zemkopības ministrija
22.06.2011
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 21. jūnijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizāciju reģistrēšanas, šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku ciltsgrāmatas kārtošanas un ciltsrakstu izsniegšanas kārtība”.

Noteikumi sagatavoti, pamatojoties uz 2011. gada 20. janvārī pieņemto likumu „Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums”, kurš stāsies spēkā ar šī gada 1. jūliju. Jaunais likums paredz sagatavot normatīvos aktus, kas regulēs šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku ciltsdarba jomu.

Šobrīd katra organizācija izdod dažāda veida ciltsrakstus un ciltsgrāmatā veic atšķirīgus ierakstus, un tas rada šaubas par ierakstītās informācijas ticamību un domstarpības organizāciju savstarpējā sadarbībā. Personām, kas vēlas iegādāties mājas (istabas) dzīvnieku, nav informācijas par to, vai organizācijas ir legāli darbojošās un to izsniegtajos dzīvnieka ciltsrakstos ir sniegti ticami dati.

Jaunie MK noteikumi paredz, ka katrai šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizācijai, kura kārto mājas (istabas) dzīvnieku ciltsgrāmatu un izsniedz ciltsrakstus mājas (istabas) dzīvniekiem būs jāreģistrējas valsts aģentūrā „Lauksaimniecības datu centrs” (LDC). Tāpat noteikumi paredz kārtību, kādā šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizācijas, kuras nodarbojas ar mājas (istabas) dzīvnieku ciltsdarbu, kārto mājas (istabas) dzīvnieku ciltsgrāmatu un izsniedz ciltsrakstus mājas (istabas) dzīvniekiem, līdz ar to tiks nodrošināta katrai mājas (istabas) dzīvnieku sugai vienota ierakstīšana ciltsgrāmatā un vienota veida un satura ciltsrakstu izsniegšana. Ar reģistrēto organizāciju sarakstu persona varēs iepazīties LDC mājas lapā internetā www.ldc.gov.lv

Jaunie noteikumi stāsies spēkā ar 2011. gada 1. jūliju. 

Plašāka informācija:
http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213873&mode=mk&date=2011-06-21

Informāciju sagatavoja:
Viktorija Kalniņa
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 67027622
viktorija.kalnina@zm.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu