Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji apsprieda enerģētikas jautājumus

Valsts kanceleja
25.04.2014
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 25.aprīlī, savā pirmajā darba vizītē Latvijā ieradās Igaunijas jaunais premjerministrs Tāvi Reivass (Taavi Rõivas), lai tiktos ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu.

Pirms darba tikšanās abu valstu valdību vadītāji kopīgi apmeklēja Inčukalna gāzes pazemes krātuvi, kur iepazinās ar uzņēmuma darbības principiem.

Divpusējās tikšanās laikā Latvijas Ministru prezidente L.Straujuma un Igaunijas Ministru prezidents T.Reivass atzina, ka valstu starpā pastāv lieliskas divpusējās attiecības un ir svarīgi turpināt nākotnes sadarbību. Valstu vadītāji arī apsprieda reģionālās sadarbības projektus enerģētikas un transporta jomā. Ģeopolitiskās situācijas dēļ daļa sarunas tika veltīta notikumiem Ukrainā, Austrumu partnerībai un Eiropas Savienības dalībvalstu vienotas pozīcijas nepieciešamībai. Tāpat tika apspriesti drošības politikas jautājumi.

 „Šī tikšanās ar Igaunijas jauno valdības vadītāju mums bija ļoti svarīga, jo Igaunija ir mūsu tuvākais ziemeļu kaimiņš, ar kuru vēsturiski veidojušās labas ekonomiskās un politiskās attiecības, un tādas arī vēlamies uzturēt,” pēc vizītes teica Ministru prezidente L.Straujuma.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidente izteica uzaicinājumu Igaunijas premjerministram 31.maijā apmeklēt Latviju – Valkā notiks pasākumi par godu latviešu kora mūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes 200.jubilejai, savukārt Cēsīs tiks atklāta jaunā koncertzāle.

Fotogrāfijas no vizītes:
https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157644297348085/
https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157644338718053/

Džeina Tamuļeviča
Ministru prezidentes preses sekretāre
Tālr.: +371 29782012
E-pasts: Dzeina.Tamulevica@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu