Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidente dodas reģionālajā vizītē uz Valku un Cēsīm

Valsts kanceleja
29.05.2014
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidente Laimdota Straujuma šo sestdien, 31.maijā, dodas reģionālajā vizītē uz Vidzemi, lai apmeklētu Valku un Cēsis. Plānotas tikšanās arī ar Igaunijas valdības un pašvaldības amatpersonām.

Godinot dižā skolotāja Jāņa Cimzes 200.dzimšanas dienu, Ministru prezidente L.Straujuma Valkā apmeklēs novadpētniecības muzejā izveidoto ekspozīciju par viņu. Izstāde izveidota ēkā, kas kādreiz tika izmantota J.Cimzes vadītā Vidzemes skolotāju semināra vajadzībām. Paredzēta arī ziedu nolikšana pie J.Cimzes atjaunotā pieminekļa.

J.Cimzes 200.jubileja ir iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā, un šī gada kulminācija būs vērienīgs Latvijas un Igaunijas mākslinieku koncerts „Cimzes kods”, kas notiks Valkas brīvdabas estrādē šo sestdien. Tur viesosies premjerministre L.Straujuma, lai abu valstu koriem teiktu uzrunu. Kā zināms, J.Cimze ir latviešu koru mūzikas pamatlicējs. Mediju iespēja: plkst.16:15 – 16:30 video un foto iespēja, pēc uzrunas - atbildes uz žurnālistu jautājumiem.

Pirms tam L.Straujumai paredzēta tikšanās Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli un Valgas pilsētas domes priekšsēdētāju Kalevu Herku (Kalev Härk).

Sestdienas pēcpusdienā Ministru prezidente dosies uz Cēsīm, kur paredzēta tikšanās ar Igaunijas Valsts kancelejas vadītāju Heiki Lotu (Heiki Loot), kā arī dalība Kultūras ministrijas rīkotajā seminārā par Latvijas un Igaunijas savstarpējo sadarbību.

Savukārt vakarpusē L.Straujuma apmeklēs jaunuzcelto Vidzemes koncertzāli „Cēsis”, kā arī piedalīsies tās atklāšanas pasākumā – koncertā. Mediju iespējas: plkst. 18:35 video un foto, atbildes uz mediju jautājumiem pirms atklāšanas koncerta.


Papildu informācija:
Džeina Tamuļeviča
Ministru prezidentes preses sekretāre
Tālr.: +371 29782012
E-pasts: Dzeina.Tamulevica@mk.gov.lv

Informāciju sagatavoja:
Ilze Pavlova
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: +371 67082902
E-pasts: Ilze.Pavlova@mk.gov.lv


Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu