Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidente un EP priekšsēdētājs pārrunā klimata un enerģētikas politiku, kā arī situāciju Ukrainā

Valsts kanceleja
20.03.2014
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 20.martā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju Martinu Šulcu (Martin Schulz). Puses pārrunāja klimata un enerģētikas politiku, par ko premjere turpinās diskutēt Eiropadomē šo ceturtdien.

Tāpat amatpersonas apsprieda Latvijas gatavošanos prezidentūrai ES Padomē un tās prioritātes, eiro ieviešanas procesu Latvijā un situāciju Ukrainā.

Premjerministre atzina, ka atbalsta tālāku mērķu izvirzīšanu klimata politikā līdz 2030.gadam, taču šajā kontekstā ir jāņem vērā katras valsts paveiktais. Valdības vadītāja uzsvēra, ka Latvija jau ir samazinājusi emisijas par 56% un palielinājusi atjaunojamo energoresursu īpatsvaru pat līdz 35%.

Pārrunājot satraucošo situāciju Ukrainā, L.Straujuma uzsvēra, ka Latvija nosoda Krievijas rīcību Ukrainā un Krimas aneksiju. “Mums nav pieņemama Krievijas rīcība un mēs uzskatām, ka tā saucamais referendums nav leģitīms. Mums ir jāsniedz maksimāls atbalsts Ukrainai, tāpēc atzinīgi vērtēju Asociācijas līguma politiskās sadaļas parakstīšanu piektdien, 21.martā, kā arī Eiropas Komisijas palīdzības paketi,” atzina Ministru prezidente L.Straujuma. Abas puses bija vienisprātis, ka Eiropai ir jāizvēlas aktīva politika pret Krieviju un jābūt gataviem uz nākamajiem sankciju soļiem, ja Krievija neapstāsies.

Tikšanās laikā L.Straujuma arī informēja M.Šulcu par eiro ieviešanu Latvijā, uzsverot, ka visi valūtas maiņas procesi valstī ir noritējuši veiksmīgi un ka 96% cenu ir palikušas nemainīgas, kā arī atzina, ka ir pieaudzis sabiedrības atbalsts eiro.

Tāpat Ministru prezidente informēja EP priekšsēdētāju par gatavošanos Latvijas prezidentūrai ES Padomē. Tostarp, ka pašlaik norit darbs pie prezidentūras satura veidošanas un praktisko jautājumu risināšanas. Jau ziņots, ka Latvijas prezidentūrai ir izvirzīti trīs prioritārie virzieni: konkurētspējīgāka ES, ES lomas stiprināšana Austrumu kaimiņu reģionos un digitālās dienas kārtības jautājums.

Ministru prezidentes un EP priekšsēdētāja mediju brīfinga video: http://ej.uz/775b

Informāciju sagatavoja:
Andis Blinds
Ministru prezidentes padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos
Tālr.: +371 27826550
E-pasts: andis.blinds@mk.gov.lv


Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu