Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts sekretāru sanāksmē piesaka Pamatnostādņu komunikācijai ar sabiedrību ES jautājumos projektu

Valsts kanceleja
16.02.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts sekretāru sanāksmē 16.februārī Valsts kanceleja pieteica izskatīšanai pamatnostādņu projektu “Pamatnostādnes komunikācijai ar sabiedrību Eiropas Savienības jautājumos 2006.-2011.gadam” (turpmāk – Pamatnostādnes).

Pamatnostādnes ir izstrādātas, lai uzlabotu valdības komunikāciju un koordināciju Eiropas Savienības (turpmāk – ES) jautājumos. To mērķis ir vairot Latvijas iedzīvotāju zināšanas par iespējām, tiesībām un pienākumiem ES un piederības sajūtu tai.

Projekts definē jaunus mērķus, darbības virzienus un sasniedzamos rezultātus valdības komunikācijai par ES jautājumiem, kā arī paredz komunikācijas prioritātes un svarīgākās mērķa grupas.

Balstoties uz situācijas analīzi, noteikti trīs galvenie darbības virzieni komunikācijas politikas īstenošanā ES jautājumos: sabiedrības informēšana un līdzdalības veicināšana jautājumos par ES un Latvijas dalību tajā; valsts pārvaldes institūciju darba koordinācijas pilnveidošana ES komunikācijas jautājumos un starpnieku kapacitātes celšana.

Pamatnostādnēs definēti politikas rezultāti, darbības rezultāti un izvirzīto darbības virzienu prioritāri veicamie pasākumi, kā arī komunicējamās tēmas -  vispusīga informācija par ES pamatjautājumiem, aktualitātēm, valstij un sabiedrībai kopumā nozīmīgiem jautājumiem.

Īpaša uzmanība pievērsta svarīgākajām mērķa grupām: skolēniem un jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem; ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vecumā no 25 līdz 63 gadiem; bezdarbniekiem; lauku iedzīvotājiem un pensionāriem. Šīm grupām ir noteiktas komunikācijas prioritātes, kuras paredzēts regulāri aktualizēt, ņemot vērā sabiedrisko domu, ES un Latvijas aktualitātes.

Valdības komunikācijā ES jautājumos noteikti vairāki pamatprincipi: informācija ir patiesa un objektīva; komunikācija ir vienkārša un saprotama; valdības institūciju komunikācija ES jautājumos ir vienota un koordinēta; valdība iesaista sabiedrību lēmumu pieņemšanā par ES jautājumiem.

Pamatnostādņu īstenošanai paredzēts izstrādāt Rīcības programmu, nosakot konkrētus uzdevumus, atbildīgās institūcijas un detalizētus aprēķinus par ietekmi uz valsts un pašvaldību budžetiem.

Projekts nodots saskaņošanai visās ministrijās un īpašu uzdevumu ministru sekretariātos, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālā Trīspusējās sadarbības padomē, Eiropas Savienības informācijas aģentūrā un sabiedriskā organizācijā „Eiropas kustība Latvijā”.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu