Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija „Palīdzi palīdzēt!”

Valsts kanceleja
11.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 12.septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36 notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija „Palīdzi palīdzēt!”.

Akcijā piedalīsies 295 valsts pārvaldes darbinieki, tajā skaitā Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane, veselības ministrs Vinets Veldre, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. VK direktores un ministru tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks plkst. 11:00. Paredzēta TV un foto iespēja.

VK direktore ir gandarīta, ka šogad ir pieaudzis valsts pārvaldes darbinieku skaits, kuri gatavi ziedot asinis. „Šajā reizē akcijā piedalīsies vislielākais potenciālo asinsdonoru skaits, kopš šādas valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcijas tiek rīkotas. Tas liecina par valsts pārvaldē strādājošo cilvēku gatavību nesavtīgi un aktīvi palīdzēt un vienlaikus ir būtiski valstij, jo asins trūkuma dēļ vairākās slimnīcās tiek atceltas pat plānveida operācijas,” uzsver VK direktore.

Arī veselības ministrs Vinets Veldre izsaka gandarījumu par lielo dalībnieku skaitu akcijā. „Cilvēkus, kuri gatavi ziedot asinis metaforiski varētu saukt par „dzīvības ģeneratoriem”. Dažkārt ikdienā neapzināmies cik liela - dzīvības vērtība ir šādam solim. Akcijas mērķis ir arī pievērst sabiedrības uzmanību un veicināt līdzatbildību, jo donoru nozīmību saprot katrs, bet diemžēl atceras tikai tad, kad nelaime skārusi tuvu cilvēku. Būsim atsaucīgi un sniegsim viens otram roku,” aicina veselības ministrs.

Visas dienas garumā no pulksten 9:00 līdz 17:00 asinis ziedos darbinieki no visām ministrijām un vairākām to pakļautības iestādēm, abiem īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja un Eiropas Savienības informācijas aģentūras.

Akcija „Palīdzi palīdzēt” Ministru kabinetā notiks jau trešo reizi. Ņemot vērā donoru lielo ieinteresētību, asinsdonoru akcija kļuvusi par ikgadēju valsts pārvaldes tradīciju.

Asins ziedošanas akciju „Palīdzi palīdzēt!” rīko Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri nav akreditēti darbam Ministru kabinetā, lūdzam pieteikt caurlaidi Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082903 vai 7082929.

 

Sanita Cīmure
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082903
E-pasts: Sanita.Cimure@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu