Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ar starptautisku konferenci oficiāli atklāj Valsts kancelejas, ES un Rumānijas valdības sadarbības projektu

Valsts kanceleja
16.01.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šonedēļ Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane, direktores vietniece tiesību aktu lietās Elita Ektermane, direktores vietniece politikas plānošanas lietās Una Klapkalne, VK speciālisti un valsts kontroliere Inguna Sudraba piedalās starptautiskā konferencē “Valsts pārvaldes attīstība – pieredze, izaicinājumi un riski?” Rumānijā. Latvijas pārstāvji iepazīstinās ar mūsu labo praksi valsts pārvaldes stiprināšanā un attīstīšanā.

Ar šo konferenci oficiāli tiek atklāts Valsts kancelejas, Eiropas Savienības (ES) un Rumānijas valdības sadarbības projekts “Rumānijas valdības rīcībpolitiku vadības, koordinācijas un lēmumu pieņemšanas kapacitātes stiprināšana”. Šī projekta mērķis ir sniegt konsultācijas un priekšlikumus Rumānijas valsts pārvaldei rīcībpolitiku vadības, koordinācijas un lēmumu pieņemšanas kvalitātes uzlabošanai, kā arī – rīcībpolitiku stratēģiskai sasaistei ar valsts budžetu. Paralēli konferences norisei Latvijas pārstāvji arī veiks konsultācijas un sniegs priekšlikumus Rumānijas valsts pārvaldei.

Latvija un tajā skaitā – VK, jau vairākkārt guvusi pašmāju un ārvalstu ekspertu atzinību par sasniegto rīcībpolitiku plānošanas sistēmas izstrādē un ieviešanā, valsts budžeta sistēmas stiprināšanā, kā arī - ietekmes novērtēšanas attīstībā.

Paredzēts, ka konferencē G.Veismane stāstīs par Valsts kancelejas, kā centrālās valsts pārvaldes iestādes kapacitātes un efektivitātes stiprināšanu. Viņa vadīs arī atsevišķu konferences sesiju, kas veltīta valsts pārvaldes vadīšanai. Šajā sesijā U.Klapkalne runās par rīcībpolitiku veidošanas sistēmu Latvijā. VK Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietniece Baiba Pētersone stāstīs par civildienesta (cilvēkresursu) lomu, uzdevumiem un kompetencēm valsts pārvadē.

E.Ektermane konferences dalībniekus iepazīstinās ar valdības lēmumu pieņemšanas juridiskajiem aspektiem un mūsu valsts pieredzi šajā darbā, savukārt VK Juridiskā departamenta juriskonsults Ivars Mēkons stāstīs par Latvijas pieredzi tiesību aktu ietekmes novērtēšanā un konsultāciju procesā. 

Savukārt, I.Sudraba informēs par Latvijas pieredzi efektīva valsts budžeta veidošanā, akcentējot politikas plānošanas centrālo uzdevumu – rīcībpolitiku un budžeta plānošanas sasaisti.

Pagājušā gada jūlijā sīvā starptautiskā konkurencē Latvija ieguva tiesības 2005.gada otrajā pusē un 2006.gadā konsultēt Rumānijas valdību. Līdz šim projekta ietvaros jau notikušas vairākas VK pārstāvju vizītes Rumānijā, priekšlikumu sniegšana Rumānijas valsts pārvaldei kapacitātes un efektivitātes stiprināšanai.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu