Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Vācijas Eiropas lietu valsts ministru pārrunāja ES aktualitātes

Valsts kanceleja
12.04.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 12.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Eiropas lietu valsts ministru Ginteru Glozeru (Günter Gloser), kurš ieradies Latvijā oficiālā darba vizītē.

Puses atzinīgi novērtēja ļoti intensīvo politisko dialogu starp abām valstīm un bija vienisprātis, ka Latvijai un Vācijai daudzos Eiropas Savienības (ES) un divpusējo attiecību jautājumos ir ļoti līdzīgas pozīcijas.

Aigars Kalvītis uzvēra: „Mēs augstu novērtējam Vācijas kancleres Angelas Merkeles un viņas valdības īstenoto ārpolitisko kursu, kas dod iespēju tādām mazām valstīm kā Latvijai būt sadzirdētām Eiropā.”

Ministru prezidents informēja par Latvijai svarīgākajiem ES jautājumiem: Konstitūcijas Eiropai ratifikāciju un pārdomu perioda iespējamo pagarināšanu; vienotas Eiropas enerģētikas politikas izveidi; vienotu ES konsulāro pārstāvniecību veidošanu, pakalpojumu tirgus liberalizāciju, Eiropas jauno kaimiņu politiku, kurā Latvija var piedāvāt savas zināšanas par kaimiņvalstu vajadzībām un ir gatava īstenot sadarbības projektus.

Ginters Glozers pauda izpratni par vēlmi veidot Eiropas enerģētikas politiku, akcentēja sadarbības nepieciešamību starp ražotājiem un enerģijas patērētājiem, dialogu ar Krieviju. Vācijas ekonomikas ministrs tuvākajā laikā plāno tikties ar trīs Baltijas valstu ekonomikas ministriem un pārrunāt sadarbības iespējas šajā jautājumā.

Vācijas Eiropas lietu valsts ministrs iepazīstināja ar Vācijas gatavošanos ES prezidentūrai 2007. gada pirmajā pusē un jau pašreiz kā savas darbības prioritātes atzīmēja Konstitūcijas Eiropai ratifikāciju, ES paplašināšanos, enerģētikas politiku, Lisabonas stratēģijas īstenošanu, īpašu uzmanību veltot izglītībai un pētniecībai, kā arī integrāciju un vienlīdzīgas iespējas ES.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu