Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aigars Kalvītis ar Moldovas aizsardzības ministru apsprieda ciešāku sadarbību aizsardzībā

Valsts kanceleja
12.04.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 12.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Moldovas aizsardzības ministru Valēriu Plešku (Valeriu Plesca).

Tikšanās laikā puses vienprātīgi atzīmēja ļoti labās un intensīvās Latvijas un Moldovas attiecības, kas pēdējā gada laikā raksturojas ar ciešiem kontaktiem un dialogu visos politiskajos līmeņos.

Moldovas aizsardzības ministrs pateicās par Latvijas atbalstu Moldovai dažādās starptautiskajās organizācijās un ar gandarījumu atzīmēja, ka pašreiz abu valstu kontakti raksturojas ar kopīgu projektu un ieceru praktisku īstenošanu.

Aigars Kalvītis aicināja Moldovu cieši sadarboties aizsardzības jautājumos arī ar citām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju un noteikt, kādās aizsardzības jomās ir nepieciešama Latvijas palīdzība un kādus projektus varētu kopā īstenot.

Kā pozitīvu sadarbības piemēru premjers minēja pagājušajā gadā uz Moldovu nosūtītos sešus Latvijas robežsardzes un muitas darbiniekus, kuri Eiropas Savienības īstenotās atbalsta operācijas ietvaros palīdz apsargāt Moldovas robežu.

Valeriu Pleška informēja par Moldovas plāniem šā gada 19.aprīlī iesniegt NATO individuālo Moldovas sadarbības plānu ar NATO un lūdza atbalstīt tā apstiprināšanu. Ministru prezidents izteica priekšlikumu, ka Latvija varētu nosūtīt uz Moldovu augsti kvalificētus ekspertus, lai palīdzētu valstij īstenot NATO individuālo plānu, kā tas jau notiek Gruzijā.

Aizsardzības ministrs ierosināja padomāt par kopīgu Latvijas un Moldovas bruņoto spēku vienību izmantošanu miera uzturēšanas operācijās pasaules karstajos punktos, kā arī pateicās par Latvijas gatavību dalīties savā pieredzē aizsardzības jautājumos.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu