Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis svinīgi atklāja Latvijas vēstniecību Japānā

Valsts kanceleja
20.04.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Turpinot darba vizīti Japānā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien svinīgā ceremonijā atklāja Latvijas Republikas vēstniecību Japānā.

Atklāšanas uzrunā Ministru Prezidents uzsvēra, ka „šodien abu valstu attiecībās reāli piedzīvojam vēsturisku brīdi, jo esam liecinieki jaunām un līdz šim neapgūtām sadarbības iespējām, ko paver diplomātiskās pārstāvniecības tieša darbība Japānā”.

„Nav šaubu, ka Latvijas vēstniecība ieņems centrālo vietu plašu kontaktu dibināšanā starp mūsu valstīm, veidojot politiskos, ekonomiskos un kultūras sadarbības kontaktus. Vēstniecības atvēršana ir jauns izaicinājums arī Latvijas diplomātiskajam dienestam, jo Latvijas ārpolitikā pastiprinās sadarbība ar Āzijas valstīm”, atzīmēja Ministru prezidents.

Aigars Kalvītis novēlēja Latvijas vēstniekam Pēterim Vaivaram plašu redzējumu un apņēmību, uzsākot darbu Japānā un pilnībā no jauna veidojot mūsu valsts diplomātisko pārstāvniecību.

Vēstniecības atklāšanās ceremonijā ar īsu uzrunu uzstājās arī Japānas ārlietu viceministrs Yasuhisa Shiozaki, kurš atzinīgi novērtēja Latvijas valdības lēmumu un rīcību, atverot vēstniecību Tokijā un apliecinot patiesu ieinteresētību abu valstu sadarbības stiprināšanā visos līmeņos

Vēstniecības atklāšanā piedalījās arī Japānas Parlamenta pārstāvji, Latvijas un Japānas sadraudzības grupas pārstāvji, kā arī Latvijas uzņēmēju delegācija.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu