Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Japānas biznesa pārstāvjiem

Valsts kanceleja
21.04.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Turpinot darba vizīti Tokijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tikās ar vairāku nozīmīgu Japānas kompāniju un biznesa apvienību pārstāvjiem.

Ministru prezidents apmeklēja kompānijas Hitachi un Mitsubishi Corporation, kā arī lielāko industriālo uzņēmumu apvienību Keidanren.

Šo apmeklējumu laikā Aigars Kalvītis iepazīstināja Japānas uzņēmējus ar Latvijas paveikto, integrējoties Eiropas Savienībā (ES) un NATO un veidojot konkurētspējīgu ekonomiku, kas nodrošina labvēlīgu biznesa vidi ne tikai Eiropas, bet arī Japānas un citu Āzijas valstu uzņēmējiem.

Pēc pievienošanās ES Latvija ir kļuvusi par daļu no 450 miljonus lielā patērētāju tirgus, kas piedāvā jaunas iespējas veidot padziļinātu sadarbību ar Japānu, veidot kopuzņēmumus un strādāt pie investīciju projektiem.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas ģeogrāfiskā stāvokļa priekšrocības, kas dod iespējas izmantot Latviju kā tranzīta un loģistikas centru piegādēm austrumu kaimiņiem un Ziemeļeiropas valstīm.

Sarunu laikā Aigars Kalvītis akcentēja Latvijas ieinteresētību veidot sadarbību enerģētikas jomā, piesaistot Japānas uzņēmumu tehnoloģijas un ievērojamo pieredzi šajā nozarē.

Ministru prezidents šodien Tokijā tikās arī ar Japānas tūrisma firmu pārstāvjiem, lai pārrunātu Japānas tūrisma industrijas intereses Eiropā un Baltijas valstīs, kā arī sniegtu ieskatu tajās iespējās, ko šodien sniedz Latvija kā tūrismam draudzīga valsts.

Aigars Kalvītis informēja sarunu partnerus par ievērojamo tūristu skaita pieaugumu Latvijā, kā arī stāstīja par projektiem, kas veicinās tūrisma industrijas tālāku attīstību mūsu valstī.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu