Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Krievijas ekonomikas ministru apsprieda ciešāku ekonomisko sadarbību

Valsts kanceleja
13.06.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Turpinot dalību 10.Pēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tikās ar Krievijas Federācijas ekonomikas ministru Germanu Grefu.

Uzsākot sarunu, Krievijas ekonomikas ministrs atzinīgi novērtēja A.Kalvīša dalību ekonomikas forumā, kas apliecina Latvijas ieinteresētību ekonomiskās attīstības procesos Krievijā un savstarpējā sadarbībā.

Tāpat G.Grefs pauda atzinību par Krievijas Patriarha Aleksija II vizīti Latvijā un labajām atsauksmēm gan par valsts attīstību, gan par cilvēkiem un sabiedrību.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības attīstās, bet to dinamika varētu būt daudz lielāka. Ciešākas sadarbības veidošanai nepieciešamas vienošanās par divpusējiem līgumiem, īpaši par starpvaldību komisiju un ekonomiskās sadarbības līgumiem.

German Grefs atzina, ka starp abu valstu valdībām nepieciešams dialogs un sarunas par iepriekšminētajiem līgumiem. Ekonomikas ministrs atzīmēja, ka Krievijas valdība diskutēs par šiem jautājumiem.

Aigars Kalvītis informēja par trīs Baltijas valstu vienošanos būvēt jaunu atomelektrostaciju, tādējādi veidojot ievērojamas enerģētiskās jaudas Baltijas valstu kopējam patēriņam.

Premjers izklāstīja Latvijas iniciatīvu un uzsāktās sarunas ar Krievijas, Kazahstānas un Ķīnas valdību pārstāvjiem par jaunā „Zīda ceļa” veidošanu starp Ķīnu un Eiropu.

A.Kalvītis uzsvēra jautājumu par sadarbību enerģētikā starp abām valstīm un norādīja uz Latvijas interesi attīstīt dabas gāzes krātuves, kuras varētu izmanot kā stratēģiskas gāzes rezerves gāzes apgādē starp Krieviju un Eiropas Savienību. G.Grefs neizslēdza iespēju, ka ilgākā laika posmā šādu koncepciju varētu attīstīt.

A.Kalvītis un G.Grefs bija vienisprātis, ka nepieciešams intensīvs dialogs starp abu valstu uzņēmējiem. Kā vienu no šādām iespējām Ministru prezidents atzīmēja Latvijas Darba devēju konfederācijas vizīti Krievijā, tikšanos ar Krievijas ekonomikas ministru un nozares ekspertiem.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu