Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aigars Kalvītis ar Sanktpēterburgas gubernatori pārrunāja kultūras, zinātnes, tūrisma un biznesa sadarbību

Valsts kanceleja
13.06.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Vizītes laikā Krievijā Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim bija tikšanās ar Sanktpēterburgas gubernatori Valentīnu Matvijenko.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja sadarbību starp Rīgu un Sanktpēterburgu, kas attīstījusies vairāku gadu garumā. Šogad Rīgā notika Sanktpēterburgas dienas, un Rīgai, savukārt, būtu jādomā par nākamo Rīgas dienu organizēšanu Sanktpēterburgā, apvienojot gan kultūras, gan tūrisma, gan biznesa pasākumus.

Eiropas Savienības kontekstā A.Kalvītis un V.Matvijenko pārrunāja jautājumus par reģiona sadarbības projektiem, kas varētu stiprināt reģiona ekonomisko attīstību un veicināt sadarbību.

Sarunas laikā īpaša uzmanība bija pievērsta iespējām veidot apmaiņas programmas starp Latviju un Sanktpēterburgu. Ministru prezidenta skatījumā šādas programmas būtu jāveido skolēnu un studentu apmaiņas veicināšanai. Abas puses īpaši ieinteresēja zinātnieku sadarbības programmu veidošana.

Aigars Kalvītis un Valentīna Matvijenko bija vienisprātis, ka Latvijai, Rīgai un Sanktpēterburgai ir plašas iespējas īstenot savstarpēji saistītus tūrisma projektus.

10.Sanktpēterburgas Starptautiskā ekonomikas foruma laikā Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim bija tikšanās arī ar Krasnodaras administrācijas pārstāvjiem.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu