Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tiksies ar profesionālo organizāciju un zinātnes vadošajiem pārstāvjiem

Valsts kanceleja
05.07.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 6.jūlijā plkst.11.00, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tiksies ar vadošajiem profesionālo organizāciju un zinātnes pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas jaunatnes profesionālo izvēli perspektīvā.

Tikšanās mērķis ir aicināt Latvijas jaunatni iegūt augstāko izglītību un izvēlēties profesiju atbilstoši darba tirgus vajadzībām un attīstības tendencēm - inženierzinātnē, informācijas tehnoloģijās, celtniecības, ražošanā, medicīnā un citās nozarēs.

Tikšanās laikā piedalīsies LU Bioloģijas fakultātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas katedras vadītājs Indriķis Muižnieks, Latvijas darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents Normunds Bergs, Latvijas kokrūpniecības asociācijas prezidents Juris Biķis un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta direktors Andris Šteinbergs.

Profesionālās Karjeras Izvēles valsts aģentūras pētījums par 12.klašu skolēnu profesionālo izvēli apstiprina Latvijā aktuālo tendenci, ka jaunatne izvēlas vienaudžu vidū populāras sociālo zinātņu profesijas. 2005.gadā vispopulārākās profesiju jomas ir jurisprudence, finanses, informāciju tehnoloģijas, uzņēmējdarbība un vadība, tūrisms, sabiedriskās attiecības un citas. Tomēr pētījums norāda, ka skolēni kā perspektīvākās nozares min informācijas tehnoloģijas, inženierzinātnes, celtniecību, zinātni un citas.

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties Ministru prezidenta A.Kalvīša preses konferencē, kurā piedalīsies LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle un LU prorektors Indriķis Muižnieks 319.telpā (Ministru kabineta 3.stāvā), plkst. 12.00. Lūdzam līdz ceturtdienas, 6.jūlija, pulksten 10.00 pieteikties Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082828 vai pa e-pastu: sanita.diediske@mk.gov.lv.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu