Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar Turcijas ekonomikas valsts ministru Ali Babakanu pārrunāja divpusējos un ES jautājumus

Valsts kanceleja
07.12.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 7.decembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Turcijas ekonomikas valsts ministru Alu Babakani (All Babacan), kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis pauda gandarījumu par Latvijas un Turcijas divpusējo attiecību dinamisko attīstību: pieaug tirdzniecības apjoms starp abām valstīm, ir atvērtas Latvijas un Turcijas vēstniecības, atklāts tiešais avioreiss starp Latviju un Turciju, kā arī nākamnedēļ stāsies spēkā līgums par savstarpēju vīzu režīma atvieglošanu. „Nešaubos, ka vēstniecību atvēršana gan Rīgā, gan Ankarā liecina par pieaugošo diplomātisko, politisko un ekonomisko saikni starp mūsu valstīm,” atzina Aigars Kalvītis.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka Turcija un Latvija ir sabiedrotie NATO, un ir laba sadarbība drošības jautājumos. Latvija atbalsta Turcijas iestāšanās ES sarunu turpināšanu, jo uzskata, ka Turcijai ir jāturpina iesāktās reformas un dialogs ar Eiropas Savienību.

Turcijas ekonomikas valsts ministrs pateicās par Latvijas atbalstu un pauda prieku par labo sadarbību ar Latviju. Ali Babakans apliecināja Turcijas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

Turcijas ekonomikas valsts ministrs informēja par Turcijas paveikto ES iestāšanās ekonomiskā un politiskā kritērija izpildē. Valsts ministrs atzīmēja, ka iestāšanās process ES pozitīvi ietekmē valsts attīstību un paaugstina standartus. Savukārt Turcijas pievienošanās Eiropas Savienībai palīdzēs veidot liekāku izpratni par ES un tās vērtībām islāma valstīs Vidusāzijā, Centrālajā Āzijā, Kaukāzā un Ziemeļāfrikā.

Puses pārrunāja nākamnedēļ paredzēto ES valstu un valdību vadītāju tikšanos, kurā dalībvalstīm ir jāpieņem lēmums par Turcijas iestāšanās sarunu tālāko gaitu. Aigars Kalvītis izteica cerību, ka valstis spēs vienoties par visām pusēm pieņemamu kompromisu, kas nodrošinās sarunu procesa turpināšanu. Tāpat svarīgi ir panākt vienošanos par Ankaras protokola ieviešanu. Ministru prezidents uzsvēra, ka Turcijai ir svarīgi cieši sadarboties ar ES prezidentūru un Eiropas Komisiju Kipras jautājuma risināšanā un ir jārespektē uzņemto saistību izpilde.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu