Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un lauksaimniecības nozares NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
05.04.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 5.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar lauksaimniecības nozares nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Zemkopības ministrijas uzdevumu sadaļu.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze iepazīstināja ar Zemkopības ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem 2007. gadā. M.Roze akcentēja vairākus prioritāros darbības virzienus lauksaimniecības nozarei kopumā – panākt Eiropas maksājumu izlīdzināšanu visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, darbs pie lauksaimniecības risku vadības sistēmas un lauku attīstības programmas sagatavošana un ieviešana.

Ministrs norādīja arī uz nepieciešamajiem darbiem vairākās nozarēs, piemēram, meža nozarē - darbs pie nacionālās programmas, zivsaimniecības nozarē – pilnā apjomā atjaunot zivju produkcijas eksportu uz Austrumiem. M.Roze iepazīstināja ar plānotajiem darbiem, veidojot vienotu informācijas telpu Zemkopības ministrijas institūciju starpā.

Vairums NVO pārstāvju atzinīgi vērtēja līdzšinējo sadarbību ar Zemkopības ministriju un rīcības plānā paredzētos pasākumus. NVO pārstāvji uzsvēra nepieciešamību ciešāk un koordinētāk sadarboties ar citām ministrijām, risinot starpministriju jautājumus, kas skar kopējo zemes izmantošanu, dabas aizsardzības ierobežojumu noteikšanu un meža resursu lomu enerģētikā. NVO pārstāvji īpaši uzsvēra nepieciešamību risināt ceļu un interneta infrastruktūras pieejamības jautājumus lauku rajonos, kas uzlabotu lauksaimniecības konkurētspēju. Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvji vērsa uzmanību uz jautājumiem, kas saistīti ar neapsaimniekotajiem lauku zemju īpašumiem, lai novērstu ļaunprātīgās kūlas dedzināšanu un sekmētu zemju platību apmežošanu uc.

Ministru prezidents A.Kalvītis atzinīgi novērtēja NVO ieteikumus būtisku zemkopības jautājumu risināšanā. Ministru prezidents aicināja aktīvāk izmantot Latvijas un Krievijas attiecību uzlabošanos, lai paplašinātu sadarbību un veidotu kontaktus ar uzņēmējiem, tādējādi rodot iespējas Latvijas lauksaimniecības preču eksportam pieaugumam un tautsaimniecības tālākai attīstībai . A.Kalvītis aicināja Latvijas uzņēmējus meklēt kontaktus un sadarbības iespējas, lai veidotu un izvietotu dažādas ražotnes Krievijā.

Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu