Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar VFR ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeijeru apsprieda ciešāku sadarbību

Valsts kanceleja
12.07.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 12.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas (VFR) ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeijeru (Frank-Walter Steinmeier), kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē.

Ministru prezidents pauda prieku par ciešo Latvijas un VFR sadarbību visos līmeņos, ko sekmē abu valstu valdību vadītāju oficiālie un neformālie kontakti un par ko liecina arī VFR ārlietu ministra pirmā vizīte Latvijā.

Valdības vadītājs pateicās Vācijai par tās atbalstu Latvijas-Krievijas robežlīguma parakstīšanā, divpusējo attiecību normalizēšanā un atzinīgi novērtēja konstruktīvo darbu Vācijas ES prezidentūras laikā, risinot daudzus sarežģītus un ES nozīmīgus jautājumus.

VFR ārlietu ministrs uzsvēra, ka ES prezidentūras paveiktais ir ne tikai Vācijas kā prezidējošās valsts sasniegums, bet gan visu to dalībvalstu kopīgs sasniegums, kuras cīnījās par Eiropas nākotni, un Latvija ir šo valstu vidū. Franks Valters Šteinmeijers atzina, ka Latvijai un Vācijai bija vienāda nostāja būtiskākajos jautājumos un Vācija varēja paļauties uz Latvijas atbalstu.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pārrunāja abu valstu sadarbību Baltijas jūras valstu padomē, kurā Latvija ar šā gada 1.jūliju ir prezidējošā valsts. A.Kalvītis informēja par 2008.gada jūnijā Rīgā paredzēto tikšanos premjerministru līmenī un uzaicināja VFR kancleri Angelu Merkeli iedalīties šajā pasākumā, kurā paredzētas diskusijas par Baltijas jūras valstu padomes reformu, jaunām prioritātēm un sadarbību ar citām institūcijām.

VFR ārlietu ministrs augstu novērtēja Baltijas jūras valstu padomes darbu, kas dod papildus iespējas un instrumentus Baltijas jūras reģiona valstu ciešākai sadarbībai un reģiona attīstībai.

A.Kalvītis un F.V. Šteinmeijers apsprieda enerģētikas jautājumus – Nord Stream projektu – Ziemeļeiropas gāzes vada būvi, Baltijas valstu un Polijas kopīgas atomelektrostacijas celtniecību Lietuvā.

Ministru prezidents pauda Latvijas atbalstu Vācijas kandidātam ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vēlēšanās 2010.gadā un uzaicināja VFR federālo prezidentu Horstu Kēleru apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699,
e-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu