Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar ES ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almuniu pārrunāja Latvijas fiskālo politiku

Valsts kanceleja
12.07.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almuniu (Joaquin Almunia), kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Tikšanās laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis iepazīstināja ES ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almuniu ar Latvijas valdības pieņemto plānu un veiktajiem pasākumiem inflācijas samazināšanai. Ministru prezidents apliecināja Latvijas apņemšanos pievienoties ES vienotajai valūtai laika posmā no 2010. vai 2013.gadā.

Valdības vadītājs pauda apņēmību īstenot stingrāku fiskālo politiku inflācijas samazināšanai un bezdeficīta vai pat pārpalikuma budžeta īstenošanai, tajā pat laikā nesamazinot Latvijas ekonomiskās izaugsmes tempu un līdzsvarojot darba algu pieaugumu ar darba ražīguma celšanos.

Ministru prezidents atzina, ka jau pašreiz ir vērojamas pozitīvas izmaiņas atsevišķu banku īstenotajā kreditēšanas politikā, tomēr pirmie rezultāti veiktajiem pasākumiem inflācijas mazināšanai varētu parādīties šā gada beigās.

ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunia atzinīgi novērtēja Latvijas straujo ekonomisko attīstību, uzsverot, ka šajā ziņā Latvijas ir līdere ES.

Komisārs atzina, ka Latvijai aktīvāk jāizmanto fiskālās politikas instrumenti inflācijas un budžeta deficīta samazināšanai. Hoakins Almunia pauda gandarījumu par ciešo dialogu un sadarbību ar finanšu ministru Oskaru Spurdziņu konverģences programmas izpildē un izteica cerību, ka Latvija spēs veikt efektīvus pasākumus tās izpildē.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu