Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās Latvijas uzņēmuma SIA „Sakret” rūpnīcas atklāšanā Igaunijā

Valsts kanceleja
13.07.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 13.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis darba vizītes laikā Igaunijā tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu (Andrus Ansip) un atklāja Latvijas būvmateriālu ražošanas uzņēmuma SIA „Sakret” jauno rūpnīcu Paidē.

Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim bija darba pusdienas ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu, kuru laikā premjerministri pārrunāja dažādus Baltijas un Eiropas Savienības (ES) aktuālos jautājumus. Premjeri apsprieda enerģētikas jautājumus saistībā ar pagājušajā nedēļā Viļņā notikušo triju Baltijas valstu premjerministru tikšanos un tālāko Ignalinas atomelektrostacijas celtniecības procesu.

Valdību vadītāji apmainījās ar viedokļiem par ES aktualitātēm, īpašu uzmanību veltot ogļskābās gāzes izmešu kvotu jautājumam un dalībvalstu nacionālajiem plāniem par atjaunojamo enerģijas resursu izmantošanu atbilstoši šā gada martā pieņemtajiem ES plāniem.

Vizītes laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās SIA „Sakret” rūpnīcas atklāšanā Paidē, kas ir pirmā Latvijas investīcija Igaunijas rūpniecībā un kuras apjoms ir gandrīz 4 miljoni latu.

Aigars Kalvītis novēlēja SIA „Sakret” vadībai strauju uzņēmuma attīstību un sekmīgu biznesa plāna izpildi. Ministru prezidents izteica cerību, ka ražotnes atklāšana Igaunijā nozīmēs tirgus paplašināšanu ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijā un NVS valstīs, aicināja nesamierināties ar sasniegto un domāt par jauniem investīciju projektiem.

Valdības vadītājs mudināja Latvijas uzņēmējus sekot SIA „Sakret” piemēram un plānot Latvijas investīcijas Igaunijā, Lietuvā, Skandināvijā un citās ES valstīs. Viņš atzina, ka „investīcijas ārpus Latvijas liecina par mūsu spēju būt sekmīgiem globālajā konkurencē, kurā noteikti ir vieta arī Latvijas vārdam, Latvijas uzņēmējiem un Latvijas zīmoliem”.

Latvijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis atgriezīsies 13.jūlija vakarā.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu