Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izsludina noteikumu projektu par Eiropas Sociālā fonda atbalstu publisko pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanai valsts, reģionālā un vietējā līmenī

Valsts kanceleja
17.04.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 17.aprīlī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valsts kancelejas izstrādāto noteikumu projektu par Eiropas Sociālā fonda darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma apakšaktivitāti „Publisko pakalpojumu kvalitātes paaugstināšana valsts, reģionālā un vietējā līmenī”.

Noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt efektīvu un sabiedrības vajadzībām atbilstošu publiskās pārvaldes pakalpojumu sniegšanu, īpaši atbalstot institūcijas, kuras nodrošina nodokļu administrēšanu un finanšu plānošanu, vadību un uzskaiti, sniedz pakalpojumus komercdarbības, nodarbinātības un sociālās politikas jomās kā valsts, tā reģionālā līmenī.

Apakšaktivitātes ietvaros tiek plānots finansēt projektus, kas paredz veicināt efektīvu un sadarbības vajadzībām atbilstošu publiskās pārvaldes pakalpojumu sniegšanu, uzlabojot to kvalitāti.

Noteikumu projekts nosaka Eiropas Sociālā fonda apakšaktivitātes īstenošanas kārtību, prasības projektu iesniedzējiem un iesaistīto institūciju funkcijas un kompetenci.

Viena no būtiskākajām noteikumu projekta sastāvdaļām ir projekta iesnieguma vērtēšanas kritēriji, kas ir apspriesti ar nevalstiskajām organizācijām, sociālajiem un reģionālajiem partneriem, un sabiedrisko apspriežu laikā paustie ieteikumi ir iestrādāti noteikumu projektā.

Laika posmā 2008. līdz 2013.gadam publisko pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanai valsts, reģionālā un vietējā līmenī plānotais kopējais finansējums ir 1 967 851 lats, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums – 1 672 673 lati.

Noteikumu projekts ir pieejams Ministru kabineta interneta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/vsssanaksmes/izsludinato-projektu-tabula/. Ieteikumus, kā arī jautājumus par noteikumu projektu aicinām sūtīt uz e-pastu: essd@mk.gov.lv līdz 2008.gada 28.aprīlim.

Plašāka informācija par Eiropas Sociālā fonda programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” apakšaktivitāti ir pieejama Ministru kabineta interneta mājas lapas sadaļā „ES struktūrfondi”: http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/parmums/administrativas-kapacitates-stiprinasana/


Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu