Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidenta darba vizītē Liepājā

Valsts kanceleja
07.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 7.maijā Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītē apmeklēja Liepāju, kuras laikā tikās ar Liepājas domes vadību, kā arī bija vairākas tikšanās ar dažādu ražošanas un ostas uzņēmumu pārstāvjiem.

 Darba vizītes laikā Ministru prezidents apmeklēja Liepājas biznesa parka un Pulveru ielas biznesa parka esošos uzņēmumus. I.Godmanis pauda gandarījumu par dažādo rūpniecības nozaru attīstību Liepājā, vienlaikus uzsverot, ka katrai rūpniecības nozarei ir sava specifika, problēmas un iespējamie risinājumi, tajā skaitā arī valdības līmenī. Uzņēmēji pozitīvi novērtēja valdības vadītāja iniciatīvu pārskatīt uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustāmā īpašuma nodokļa piemērošanas sistēmu, izvērtējot iespējas nepiemērot uzņēmumu ienākuma nodokli reinvestētajai peļņai, kā arī neceļot nekustāmā īpašuma nodokli zemei un ēkām, kuras tiek izmantotas ražošanā 2009.gadā.

Vizītes laikā Ministru prezidentam apmeklēja Liepājas ostu un tajā darbojošos uzņēmumus. Liepājas ostas LM, Duna, Laskana un Terrabalt pārstāvji informēja valdības vadītāju par ostas uzņēmumu attīstības plāniem un plānotajām investīcijām, kas veicinās tālāku tranzīta, loģistikas un transporta nozares attīstību Liepājā.

Pēcpusdienā Liepājas domē pilsētas vadība iepazīstinās ar Liepājas ekonomisko situāciju, kā arī tiks pārrunāti jautājumi saistībā ar Liepājas projektiem ES fondu apguvē 2007. – 2013.gada programmēšanas periodā. Īpaši tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem un elektrostacijas būvniecības Liepājā projektu. Ministru prezidents Ivars Godmanis un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks bija vienisprātis, ka elektrostacijas būvniecības projekta virzība un iespējamās stacijas jauda ir atkarīga no vairākiem apstākļiem, no kuriem kā svarīgākais tika akcentēts starpsavienojuma nepieciešamība ar Zviedriju.

Ministru prezidents tikās un pārrunāja esošo situāciju ar Liepājas tekstilrūpniecības uzņēmumu Lauma Lingerie un V.O.V.A. pārstāvjiem, kurus negatīvi skārusi pasaules tirgus konjunktūra tekstilrūpniecības izstrādājumu tirgos.

Vizītes noslēgumā Ministru prezidents I.Godmanis tiksies ar partijas LPP/LC pārstāvjiem Liepājā.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu