Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notiks Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa tikšanās

Valsts kanceleja
12.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šī gada 5. un 6. jūnijā notiks ikgadējā Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās, kuras ietvaros ārvalstu investori tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidentu Ivaru Godmani, Saeimas Tautsaimniecības komisijas un Finanšu un budžeta komisijas deputātiem, kā arī ministriem, lai pārrunātu Latvijas ekonomikas aktualitātes. Tikšanās laikā paredzētas diskusijas par Latvijas valdībai un ārvalstu investoriem būtiskiem jautājumiem - enerģētikas politiku Latvijā, darbaspēka jautājuma aktualitātēm un nākotnes pieprasījuma iespējamajiem risinājumiem, ilgtspējīgu investīcijas projektu veicināšana, kā arī makroekonomisko situāciju kopumā. Šī būs jau divpadsmitā Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās. 

Šogad ĀIPL ir turpinājusi pētīt darbaspēka jautājumus, enerģētikas politikas aktualitātes un nodokļu jautājumus, kā arī analizējusi Latvijas makroekonomisko situāciju kopumā, un ar saviem ierosinājumiem un praktiskiem risinājumiem iepazīstinās arī Ministru prezidentu I.Godmani, Saeimas komisijas un Valsts prezidentu V. Zatlera kungu.

ĀIPL mērķis ir, risinot dialogu ar Latvijas valdību un sniedzot konkrētus priekšlikumus un ierosinājumus, veicināt Latvijas uzņēmējdarbības vides un investīciju klimata uzlabošanu.

Pirmā Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notika 1999.gada 1. jūnijā. Valdības un ārvalstu investoru dialoga mērķis ir uzlabot likumdošanu un uzņēmējdarbības vidi un sekmēt ārvalstu investīcijas Latvijā. Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augstākie ierēdņi un ĀIPL biedru īpašnieku uzņēmumu augstākie vadītāji, kuri pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā.

 

Zanda Šadre
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, 29120742 zanda.sadre@mk.gov.lv

Ģirts Greiškalns
Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors
Tālr.: 67217201, ficil@ficil.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu